Afvallen met behulp van acupunctuur

Wil je afvallen? Dan kan acupunctuur je hier goed in ondersteunen. Acupunctuur ten behoeve van afvallen vermindert het hongergevoel en de zoetbehoefte. Daarnaast ervaar je meer rust tijdens het afslankproces, wordt je wilskracht versterkt en je vetverbranding en stofwisseling wordt gestimuleerd.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling start met een intakegesprek. De acupuncturist zal onder andere vragen stellen over je eetlust, knelpunten, eetpatroon, je afslankdoel en eerdere pogingen om gewicht te verliezen. Tijdens dit gesprek wordt je ook gewogen op onze Tanita weegschaal. Deze weegschaal laat niet alleen je gewicht zien, maar ook je vetpercentage, spiermassa en BMI. Na het intakegesprek gaan we gelijk over op de eerste acupunctuurbehandeling.

De naalden worden door de acupuncturist geplaatst op de oren, hand, hoofd en enkels. Door een naaldje te plaatsen op deze specifieke plekken vermindert je hongergevoel en zoetbehoefte. Ook wordt vetverbranding versneld, je stoelgang op gang gebracht en ervaar je minder stress tijdens moeilijke eetmomenten.

In deze afslankperiode volg je een dieet. Het dieet bestaat uit gewone voeding. Je neemt in deze weken hoogwaardige eiwitten en de juiste vetten en groenten. De richtlijnen van dit dieet krijg je mee van de therapeut.

De naaldjes

De naalden zorgen eigenlijk voor verbeterde omstandigheden omtrent het afvallen en met het dieet val je daadwerkelijk af. Het verminderen van het hongergevoel en zoetbehoefte maken dat het bijbehorende dieet beter is vol te houden. En je ervaart meer rust tijdens het afslanken.

Doorgaans bestaat de complete behandeling uit 5 acupunctuur sessies. Indien gewenst kan de behandeling telkens met een week/sessie verlengd worden. Ook is het mogelijk om een kortere periode af te vallen middels acupunctuur.

Het plaatsen van de naalden duurt enkele minuten. We laten de naalden vervolgens nog zo’n 20 tot 25 minuten zitten. De acupuncturist zal de naalden vervolgens weer verwijderen. Tijdens de 20 tot 25 minuten, waarin de naalden nog zitten, kun je rustig liggen op de behandelbank. Indien gewenst met een kop koffie of thee.

Standaard bestaat de behandeling uit 5 acupunctuursessies. In de eerste 4 weken onderga je elke week één behandeling. In de 6e week heb je de laatste behandeling . De frequentie en hoeveelheid behandelingen kunnen na behoefte en in overleg met de acupuncturist worden aangepast.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een acupunctuur behandeling? Neem dan contact met ons op. Dit kan door het invullen van het contactformulier, de chat, telefonisch via 0541294885 of mail naar info@orthokliniek.com.

De acupunctuur behandelingen vinden plaats in Ootmarsum (De Mors 31).

Prijzen voor afvallen middels acupunctuur

De kosten van een acupunctuur behandeling bedragen €50,00 per sessie. Wanneer je de standaard behandeling ondergaat van 5 sessies dan is het totaalbedrag €250,00. In overleg met de therapeut kan de frequentie van de behandeling worden aangepast. Zo kun je, indien gewenst, langer doorgaan of juist een kortere periode afvallen.

Acupunctuur behandelingen kunnen (deels) vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Acupuncturisten

Waaruit bestaat het bijbehorende dieet?

Het dieet is koolhydraatarm. We laten de koolhydraten in deze afslankperiode dan ook zoveel mogelijk weg. Gelukkig blijft er voldoende keuze over. De voedselkeuzes zijn niet zo beperkt dat je bijvoorbeeld niet meer uit eten kunt gaan. Je krijgt de dieetrichtlijnen mee van de acupuncturist. Het dieet kan extra ondersteunt worden met de vetverbrander Fytoslim.

Dieetrichtlijnen

Groente

  • Bijna alle groente- en koolsoorten. Denk aan bladgroenten, spruitjes, broccoli, champignons, ui, asperges, knolselderij, bleekselderij, koolrabi, tomaat, rode biet, prei, andijvie, paksoi, spinazie, paprika, komkommer, rabarber, taugé, venkel, radijs en olijven.

 Eiwitten

  • Vlees, vis, kip en eieren
  • 100 gram kaas (feta, mozzarella, brie, geitenkaas). Niet meer dan 40+.

De juiste vetten

  •  Becel vloeibaar light, olijfolie, crème fraise en zure room.

 Smaakmakers

  • Alle basiskruiden (zout, peper, nootmuskaat etc.) en alle azijnsoorten.

Wat moet je laten staan?

Als je wil afvallen dan moet je natuurlijk ook bepaalde dingen laten staan. De volgende voedingsmiddelen adviseren wij niet:

  • Koolhydraten: brood, pasta, aardappelen, rijst en noten
  • Bepaalde vleessoorten: varkensvlees en gemengde vleessoorten (bijvoorbeeld worst)
  • Zoetigheid: snoep, koeken etc.
  • Alcohol
  • Bepaalde zuivelproducten: (volle) melk en (volle) kwark, karnemelk en yoghurt

Tijdelijk naalden

Wij plaatsen voornamelijk alleen tijdelijke naalden. Deze naalden halen we na de behandeling er weer uit. Sommige acupuncturisten kiezen voor verblijfsnaalden. Deze naalden blijven langere tijd zitten. Omdat verblijfsnaalden een allergische reactie of irritatie kunnen opwekken, kiezen wij voor tijdelijke naalden. Een ander voordeel van tijdelijke naalden zijn dat je na een week weer voor een volgende behandeling bij ons terug moet komen. Dit is voor velen ook een extra stok achter de deur.

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuur doet geen pijn. Er worden dunnen naalden geplaatst die de energiebanen in je lichaam weer in balans brengen. Je voelt door de prikjes kleine tintelingen, maar geen pijn.  

Oor-acupunctuur

Afvallen gaat niet vanzelf

‘Afvallen gaat niet vanzelf’. Dat klinkt heel logisch, toch zijn er veel mensen die nog geloven in de wondermiddeltjes. Als afvallen zo gemakkelijk zou zijn, dan was overgewicht geen groot probleem in Nederland. De perfecte afslankpil is nog niet uitgevonden.

In 2022 had meer dan de helft van de volwassen Nederlanders (50,2%) overgewicht. Leefstijl en gewoonten (voeding, beweging, slaap en stress) worden genoemd als de belangrijkste factoren bij overgewicht. En juist aan deze factoren kun je wat doen. We helpen je daar graag mee.

Daarnaast kunnen ook persoonsgebonden factoren een rol spelen. Denk hierbij aan je leeftijd, geslacht, bloeddruk en genen. Dit zijn factoren waar je niet zo veel aan kunt doen. Overgewicht kan in dit geval wel versterkt worden door de leefstijl- en gewoontefactoren. Dus ook bij persoonsgebonden factoren kunnen wij je helpen.

Is afvallen met behulp van acupunctuur niet iets voor jou? We kunnen je ook helpen met onze Biohcg Original kuur of door het geven van voedingsadviezen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten

Gebruikte bronnen

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2024/10/obesitas-afgelopen-40-jaar-verdrievoudigd

https://www.loketgezondleven.nl/gezondheidsthema/overgewicht/cijfers-en-feiten-overgewicht