Mineralen complex

Het mineralengehalte in voeding is al jaren aan het dalen. Door intensieve landbouwmethodes is het gehalte hiervan met factor 5 afgenomen (zie de grafiek onder de producten). Mede om die reden is een mineralen complex vaak een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding.

Op deze pagina vind je Mineralen Complexen, ook wel multi mineralen genoemd. Dit zijn voedingssupplementen die verschillende mineralen en sporenelementen bevatten. Zo krijg je van de belangrijkste mineralen een goede hoeveelheid binnen. Ben je op zoek naar een specifiek mineraal? Bekijk dan voor een overzicht onze mineralen pagina.


Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn belangrijke voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Alle mineralen hebben bepaalde functies in het lichaam. Zo is magnesium bijvoorbeeld goed voor de spieren en ondersteunt het je energieniveau en calcium staat vooral bekend om zijn positieve werking op de botten, skelet en gebit. Elk mineraal heeft specifieke gezondheidseigenschappen.

Mineralen zijn voedingstoffen die voorkomen in onze voeding. Ons lichaam heeft mineralen nodig voor een optimale samenwerking tussen koolstof, zuurstof, waterstof en stikstof. Ons lichaam bestaat voornamelijk uit deze vier componenten. Zonder mineralen kunnen vitamines, antioxidanten, enzymen en proteïnen niet optimaal functioneren in ons lichaam.

Wat zijn sporenelementen

Mineralen worden ook wel eens spoorelementen (of sporenelementen) genoemd. Spoorelementen zijn mineralen waarvan ons lichaam niet zo veel nodig heeft. Wel kan er altijd, om wat voor reden dan ook, een tekort ontstaan.

Een mineralen complex of mineralen supplement bevat verschillende mineralen en is daardoor altijd breed inzetbaar.

Intensieve landbouw

Er komen steeds meer mensen op onze wereld en al die mondjes moeten gevoed worden. De hoeveelheid beschikbare grond neemt ook nog eens af want al deze mensen moeten een dak boven het hoofd hebben. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat we steeds meer intenstieve landbouw zien.

Landbouwgronden worden selectief bemest en de enige doelstelling is het snel en effectief laten groeien van de gewassen. Dit zorgt er voor dat de mineralengehaltes al jaren flink aan het dalen zijn. In de vorige eeuw is het mineralengehalte zelfs met factor 5 gedaald.

Een mineralen complex is voor veel mensen een gewenste aanvulling op de dagelijkse voeding. Het is niet nodig om een hoog gedoseerd mineralencomplex te gebruiken. We halen nog steeds een groot deel van de benodigde mineralen uit onze dagelijkse voeding.

Daling mineralengehalte vorige eeuw

Grafiek daling mineralengehalte

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten