Mineralen complex

Het mineralengehalte in voeding is al jaren aan het dalen. Door intensieve landbouwmethodes is het gehalte hiervan met factor 5 afgenomen (zie de grafiek onder de producten). Mede om die reden is een mineralen complex vaak een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding.

Op deze pagina vind je Mineralen Complexen, ook wel multi mineralen genoemd. Dit zijn voedingssupplementen die verschillende mineralen en sporenelementen bevatten. Zo krijg je van de belangrijkste mineralen een goede hoeveelheid binnen. Ben je op zoek naar een specifiek mineraal? Bekijk dan voor een overzicht onze mineralen pagina.


Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn belangrijke voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Alle mineralen hebben bepaalde functies in het lichaam. Zo is magnesium bijvoorbeeld goed voor de spieren en ondersteunt het je energieniveau en calcium staat vooral bekend om zijn positieve werking op de botten, skelet en gebit. Elk mineraal heeft specifieke gezondheidseigenschappen.

Mineralen zijn voedingstoffen die voorkomen in onze voeding. Ons lichaam heeft mineralen nodig voor een optimale samenwerking tussen koolstof, zuurstof, waterstof en stikstof. Ons lichaam bestaat voornamelijk uit deze vier componenten. Zonder mineralen kunnen vitamines, antioxidanten, enzymen en proteïnen niet optimaal functioneren in ons lichaam.

Wat zijn sporenelementen

Mineralen worden ook wel eens spoorelementen (of sporenelementen) genoemd. Spoorelementen zijn mineralen waarvan ons lichaam niet zo veel nodig heeft. Wel kan er altijd, om wat voor reden dan ook, een tekort ontstaan.

Een mineralen complex of mineralen supplement bevat verschillende mineralen en is daardoor altijd breed inzetbaar.

Intensieve landbouw

Er komen steeds meer mensen op onze wereld en al die mondjes moeten gevoed worden. De hoeveelheid beschikbare grond neemt ook nog eens af want al deze mensen moeten een dak boven het hoofd hebben. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat we steeds meer intenstieve landbouw zien.

Landbouwgronden worden selectief bemest en de enige doelstelling is het snel en effectief laten groeien van de gewassen. Dit zorgt er voor dat de mineralengehaltes al jaren flink aan het dalen zijn. In de vorige eeuw is het mineralengehalte zelfs met factor 5 gedaald.

Een mineralen complex is voor veel mensen een gewenste aanvulling op de dagelijkse voeding. Het is niet nodig om een hoog gedoseerd mineralencomplex te gebruiken. We halen nog steeds een groot deel van de benodigde mineralen uit onze dagelijkse voeding.

Daling mineralengehalte vorige eeuw

Grafiek daling mineralengehalte

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten