Mineralen complex

Mineralen zijn belangrijke voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Alle mineralen hebben bepaalde functies in het lichaam. Zo is magnesium bijvoorbeeld goed voor de spieren en ondersteunt het je energieniveau en calcium staat vooral bekend om zijn positieve werking op de botten, skelet en gebit. Zo is elk mineraal wel ergens goed voor.

Op deze pagina vind je Mineralen Complexen, ook wel multi mineralen genoemd. Dit zijn voedingssupplementen die verschillende mineralen bevatten. Zo krijg je van de belangrijkste mineralen een goede hoeveelheid binnen. Ben je op zoek naar een specifiek mineraal? Bekijk dan voor een overzicht onze mineralen pagina.


Waar zijn de mineralen in het Mineralen Complex goed voor?

Een Mineralen Complex bestaat uit diverse mineralen en elk mineraal heeft een bepaalde functie in het lichaam. Hieronder vind je een overzicht van enkele gezondheidsvoordelen per mineraal. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Deze meeste mineralen hebben nog meer functies in het lichaam.

  • Magnesium: Goed voor de spieren, botten en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Calcium: Nodig voor de instandhouding van normale botten en gebit. Draagt ook bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
  • Zink: Is belangrijk voor het afweersysteem van het lichaam. Tevens draagt het bij tot de instandhouding van (glanzend) haar, nagels en huid.
  • Selenium: Helpt bij de bescherming van de cellen tegen UV-straling, luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf. Selenium draagt ook bij tot de normale werking van de schildklier.
  • IJzer: Bevordert de energiestofwisseling, is goed voor een normaal zuurstoftransport in je lichaam en helpt bij de vorming van rode bloedcellen.
  • Mangaan: Activeert je natuurlijke energie in je lichaam en helpt bij de instandhouding van bindweefsel.
  • Kalium: Heeft een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk en is belangrijk voor een normale spierwerking.
  • Jodium: Ondersteunt een normale hormoonproductie door de schildklier en is ook goed voor het gezond houden van de huid en zenuwstelsel.
  • Koper: Koper is van belang voor een normale pigmentatie van het haar en huid. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt het bij aan een normaal ijzertransport in het lichaam.
  • Fosfor: Draagt bij tot de normale werking van celmembranen en bevordert de energiestofwisseling.

Zoals je hierboven kunt lezen heeft een Mineralen Complex invloed op heel veel processen in het lichaam.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten