Vezel supplementen

Vezels zijn erg belangrijk voor gezonde darmen en wanneer je darmen gezond zijn, heeft dit invloed op je hele lichaam. Het is daarom van belang om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen.

We hebben elke dag zo'n 30 tot 40 gram vezels nodig. Gelukkig zijn vezels ruim vertegenwoordigd in groente, fruit, ontbijtgranen, peulvruchten, noten, aardappelen en volkorenbrood. Toch eten 9 op de 10 mensen niet voldoende vezels. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld tussen de 15 en 23 gram vezels eten per dag. Als het je niet lukt om voldoende vezels binnen te krijgen dan kan een supplement je dagelijkse behoefte aanvullen.

Beste verkochte vezelsupplementen

Overige vezelsupplementen


Waarom zijn voedingsvezels zo belangrijk?

Vezels zijn koolhydraten die ons lichaam niet kunnen verwerken of opnemen. Hierdoor komt deze onverteerd in de dikke darm terecht. Dat klinkt misschien niet goed. Maar je onze darmen zijn hier erg blij mee. Er zijn verschillende soorten vezels. Vezelsupplementen bevatten vaak psylliumvezels en guarboonvezels.

In de wetenschap wordt onderscheid gemaakt tussen fermenteerbare en niet-fermenteerbare vezels. We hebben beide type vezels nodig. We leggen je hieronder het verschil uit.

Fermenteerbare vezels

Fermenteerbare vezels worden niet verteerd door je lichaam. Ze wordt daardoor niet opgenomen als voedingsstof in je bloed. Onze darmbacteriën breken deze vezels af. Dit wordt ook wel fermentatie genoemd. Bij dit fermentatieproces komt er energie en stoffen vrij. Onze darmcellen kunnen deze energie goed gebruiken. Dit soort vezels houden de massa in de darmen soepel en zorgen daardoor mede voor een goede stoelgang. 

Niet-fermenteerbare vezels

Niet fermenteerbare vezels komen ook onverteerd in de dikke darm terecht. Onze darmbacteriën kunnen hier ook niks mee. Ze verlaten daardoor ongewijzigd het lichaam. Toch zijn niet-fermenteerbare vezels belangrijk. Ze vergroten namelijk de darminhoud en dat is van belang voor een goede stoelgang.

Lees meer over de diverse vezeltabletten waarvoor je kunt kiezen. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten