Beste verkochte vezelsupplementen

Overige vezelsupplementen


Waarom zijn voedingsvezels zo belangrijk?

Vezels zijn koolhdyraten die ons lichaam niet kunnen verwerken of opnemen. Hierdoor komt deze onverteerd in de dikke darm terecht. Dat klinkt misschien niet goed. Maar je onze darmen zijn hier erg blij mee. Er zijn verschillende soorten vezels. Vezelsupplementen bevatten vaak psylliumvezels en guarboonvezels.

In de wetenschap wordt onderscheid gemaakt tussen fermenteerbare en niet-fermenteerbare vezels. We hebben beide type vezels nodig. We leggen je hieronder het verschil uit.

Fermenteerbare vezels

Fermenteerbare vezels worden niet verteerd door je lichaam. Ze wordt daardoor niet opgenomen als voedingsstof in je bloed. Onze darmbacteriën breken deze vezels af. Dit wordt ook wel fermentatie genoemd. Bij dit fermentatieproces komt er energie en stoffen vrij. Onze darmcellen kunnen deze energie goed gebruiken. Dit soort vezels houden de massa in de darmen soepel en zorgen daardoor mede voor een goede stoelgang. 

Niet-fermenteerbare vezels

Niet fermenteerbare vezels komen ook onverteerd in de dikke darm terecht. Onze darmbacteriën kunnen hier ook niks mee. Ze verlaten daardoor ongewijzigd het lichaam. Toch zijn niet-fermenteerbare vezels belangrijk. Ze vergroten namelijk de darminhoud en dat is van belang voor een goede stoelgang.

Lees meer over de diverse vezeltabletten waarvoor je kunt kiezen. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten