Cranberry

De cranberry, ook wel veenbes genoemd, wordt veelal ingezet vanwege het hoge gehalte aan proanthocyanidinen type A (PAC's). De cranberry pillen en tabletten vormen een alternatief voor cranberrysap. Cranberrysap is vaak erg bitter en bovendien wordt het vaak verdund met water en suikers om de smaak te verbeteren.


Oorsprong van de cranberry

Het sap van de cranberry wordt al honderden jaren gebruikt en is nog steeds erg populair. Dat komt omdat de bessen van nature rijk zijn aan polyfenolen en organische zuren. 

De cranberry (Vaccinium macrocarpon) is een struik die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. De Nederlandse cranberry struiken vinden we vooral op de waddeneilanden. Men denkt dat er in 1845 een vat bessen op Terschelling aanspoelde. Een jutter dacht in eerste instantie dat het om wijn ging, maar het bleken cranberry bessen te zijn. Dit liet de jutter achter en daardoor kon de cranberry struik groeien.

Waar is cranberry goed voor?

Helaas mogen wij deze vraag niet op deze website beantwoorden. Dit staat de Europese regelgeving niet toe. Dit mogen wel wel telefonisch, per mail of in de chat toelichten. Dus heb je vragen over cranberry supplementen? Neem dan contact met ons op.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten