Tocoferolen en tocotriënolen

Vitamine E komt in de natuur voor in acht verschillende vormen. Deze 8 verschillende vormen kunnen we onderverdelen in tocoferolen en tocotriënolen. Beide vormen komen vervolgens voor in alfa, beta, gamma en delta. 

De laatste jaren is duidelijk geworden dat met name tocotriënolen een sterke invloed hebben op de gezondheid. Tocotriënolen onderscheiden zich door hun driedubbele verbindingen. Ze dringen daardoor makkelijk binnen in de cellen en werken zo als krachtige antioxidant.

Veel Vitamine E supplementen bevatten enkel d-alfa-tocoferol. Wil je echt een goed Vitamine E supplement? Dan is een supplement met alle vier tocoferolen en tocotriënolen aan te bevelen. Een combinatie van alle vormen is het meest effectief en een krachtige antioxidant.

Waar is vitamine E goed voor?

Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. De anti-oxidant helpt het natuurlijk afweersysteem door het wegvangen van vrije radicalen (oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling).

Vitamine E vind je ook veel terug in antioxidantenformules en het wordt vaak toegevoegd aan supplementen met astaxanthine (ook een antioxidant).

Waar zit Vitamine E in?

Vitamine E zit in graanproducten, zonnebloemolie, halvarine, brood, noten, zaden, groente en fruit. Het nadeel van Vitamine E is dat het afbreekt wanneer je het verhit. Dat geldt ook voor sommige andere nutriënten. Daarom zijn bijvoorbeeld ongebrande noten ook beter dan gebrande noten. 

  • Vitamine E is een antioxidant
  • Vitmaine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
  • Vitamine E levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen
  • Vitamine E helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling
  • Vitamine E voor het behoud van gezonde cellen en weefsel

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten