Vitamine E Tocoferol

Alfa-tocoferol wordt door de cellen het beste opgenomen. Dat is ook de reden waarom veel tocoferolen complexen een hogere dosering alfa-tocoferol bevatten. Toch is juist een combinatie van verschillende tocoferolen effectief.

Vitamine E is een belangrijke antioxidant. Antioxidanten leveren een bijdrage aan de bescherming van gezonde cellen en weefsel. Door uv-straling en luchtvervuiling kan er oxidatieve schade ontstaan. Antioxidanten vangen deze vrije radicalen weg.

Veel beauty crèmes (dag en nacht) bevatten vitamine E voor de verzorging van de huid. Vitamine E heeft een anti-verouderende werking en ondersteunt de hydratatie. Dat is belangrijk voor het behoud van elasticiteit en zachtheid.

Vitamine E Complex

Op deze pagina vind je pure tocoferol complexen. Er zijn ook supplementen die het volledige vitamine E spectrum bevatten. Dit noemen we een vitamine E complex. Een vitamine E complex bevat de 4 tocoferol vormen en de 4 tocotriënol vormen.

Combinatie met vitamine C

Vitamine C is belangrijk voor vitamine E. Het versterkt namelijk de werking. Vitamine C heeft ook aan antioxidante werking op vitamine E. Wanneer vitamine E vrije radicalen wegvangt kan het elektron afgeven. Vitamine C zorgt ervoor dat de vitamine E weer in zijn actieve vorm komt. Het is altijd goed om een vitamine E supplement te combineren met vitamine C.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten