MSM

MSM (MethylSulfonylMethaan) is een organisch verbonden zwavel wat van nature aanwezig is in onze voeding en in alle levende organismen. Helaas gaat door bereiding van onze voeding een groot deel van de zwavel verloren. Terwijl het zwavel betrokken is bij heel veel verschillende processen in ons lichaam. Moedermelk is de rijkste natuurlijke bron van MSM.

Zwavel behoort samen met magnesium, calcium, kalium, natrium en fosfor tot de macromineralen. Dit zijn mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft. MSM is één van de meest onderschatte mineralen. Zo bestaat er bijvoorbeeld nog geen referentie-inname voor zwavel.

MSM supplementen zijn verkrijgbaar als MSM poeder, MSM tabletten en als MSM gel.


Werking van MSM

MSM wordt vooral in eiwitrijk weefsel aangetroffen. Het is een bestanddeel van spieren, huid, haar, bindweefsel en rode bloedcellen. Je vindt daarom MSM vaak in supplementen of crèmes voor bijvoorbeeld de huid.

Door de jaren heen eten we steeds minder verse en meer bewerkte producten. Hierdoor krijgen we minder zwavelstof binnen. Maar ook door bereiding en verhitting van het eten gaat zwavel verloren. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is het belangrijkste voor een goede weerstand en een gezond lijf. Voedingssupplementen kunnen dan een goede toevoeging zijn.

Zwavelverbindingen kennen we ook door de (natuurlijke) zwavelbaden in verschillende vakantielanden. We komen ze ook veelal tegen in het water van de hedendaagse kuuroorden. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten