MSM

MSM (MethylSulfonylMethaan) is een organisch verbonden zwavel wat van nature aanwezig is in onze voeding en in alle levende organismen. Helaas gaat door bereiding van onze voeding een groot deel van de zwavel verloren. Terwijl het zwavel betrokken is bij heel veel verschillende processen in ons lichaam. Moedermelk is de rijkste natuurlijke bron van MSM.

Zwavel behoort samen met magnesiumcalciumkalium, natrium en fosfor tot de macromineralen. Dit zijn mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft. MSM is één van de meest onderschatte mineralen. Zo bestaat er bijvoorbeeld nog geen referentie-inname voor zwavel. Ben je op zoek naar een goed MSM supplement? Kies dan voor OptiMSM®. Dit is de meest zuivere vorm van MSM.


Werking van MSM

MSM wordt vooral in eiwitrijk weefsel aangetroffen. Het is een bestanddeel van spieren, huid, haar, bindweefsel en rode bloedcellen. Je vindt daarom MSM vaak in supplementen of crèmes voor bijvoorbeeld de huid.

Door de jaren heen eten we steeds minder verse en meer bewerkte producten. Hierdoor krijgen we minder zwavelstof binnen. Maar ook door bereiding en verhitting van het eten gaat zwavel verloren. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is het belangrijkste voor een goede weerstand en een gezond lijf. Voedingssupplementen kunnen dan een goede toevoeging zijn.

Zwavelverbindingen kennen we ook door de (natuurlijke) zwavelbaden in verschillende vakantielanden. We komen ze ook veelal tegen in het water van de hedendaagse kuuroorden. 

Veelgestelde vragen omtrent MSM

MSM geeft meestal geen bijwerkingen. Slechts in enkele gevallen kunnen er lichte ontgiftingsverschijnselen optreden zoals lichte darmklachten, hoofpijn en vermoeidheid.

MSM is één van de veiligste nutriënten in voedingssupplementen. Het behoort tot de minst toxische stoffen die we kennen.

Veel mensen ervaren de eerste effecten al na enkele dagen. Maar het kan ook enkele weken duuren voordat de gezondheidseffecten zich openbaren.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten