L-Glutamine

L-Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in ons lichaam. Bijna alle weefsels zijn in staat om glutamine aan te maken. Omdat ons lichaam hier in staat is valt het onder de groep niet-essentiële aminozuren. De endogene synthese is het grootst in de hersenen, spieren, longen en vetweefsel.

L-Glutamine wordt soms ook wel een semi-essentieel aminozuur genoemd. In sommige gevallen kan de productie van glutamine achter lopen of heeft ons lichaam een grotere behoefte. Zo is L-Glutamine een populair supplement onder sporters, maar heeft het ook een bredere toepassing.

Meer informatie over L-Glutamine

Bijna alle aminozuren bezitten één aminogroep. Bij L-Glutamine is dit anders. Die bezit er zelfs twee. Het is ook de voorloperstof van bijna alle aminozuren. L-Glutamine is dan ook bij meer stofwisselingsprocessen in ons lichaam betrokken dan ieder ander aminozuur. Er zijn ongeveer 500 verschillende aminozuren. Slechts 20 hiervan komen voor in het menselijk lichaam. 

Glutamine is, samen met de aminozuren cysteïne en glycine, de bouwsteen voor glutathion.

L-Glutamine poeders

L-Glutamine is ook verkrijgbaar in poedervorm. Het voordeel van een poeder is dat het makkelijk te doseren is. Daarnaast zijn er geen hulpstoffen nodig ter opvulling van een capsule of voor het maken van een tablet. Glutamine poeders zijn zuiver en bevatten uitsluitend glutamine. Je kan het poeder vermengen met water of met een andere drank. 

Wanneer je een hogere dosering wenst is het beter om te kiezen voor een L-Glutamine poeder. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten