Vitamine tegen stress

We hebben het allemaal wel eens ervaren: stress. Sommige vitamines en mineralen helpen tegen stress. Zink en ashwagandha en bepaalde B-vitamines zijn daar voorbeelden van. Ervaar je langdurig stress dan heb je een hogere behoefte aan magnesium, B-vitamines of een goede multivitamine.

Er zijn ook specifieke stress supplementen verkrijgbaar. Deze supplementen bevatten verschillende vitamines, mineralen en kruiden tegen stress.

Stress supplementen

Stress en magnesium

Stress en magnesium zijn met elkaar verbonden. Het is zelfs één van de belangrijkste oorzaken van een magnesium tekort. Wanneer je stress ervaart, gaat je lichaam meer magnesium verbruiken. Wanneer dit onvoldoende aangevuld wordt, kan je lichaam een tekort creëren.

Een laag magnesiumniveau zorgt er ook nog eens voor dat je gevoeliger bent voor stress. Je komt dus eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht. Het is daarom verstandig om je magnesiumniveau aan te vullen. Het aanvullen kan sowieso geen kwaad. Je lichaam scheidt een teveel namelijk weer uit.

Heb je behoefte aan extra magnesium dan is een goed magnesium supplement van belang. Er is namelijk nog al een verschil tussen de verschillende magnesium producten. Magnesium is beschikbaar in verschillende vormen. Organisch gebonden magnesium wordt beter opgenomen dan anorganische verbindingen. Goede organische supplementen zijn magnesium citraat, magnesium tauraat en magnesium bisglycinaat. Een slecht anorganische vorm is oxide. Oxide wordt slecht opgenomen door je lichaam.

Ashwagandha stressvitamines

Ashwagandha wordt veel gebruikt als vitamine tegen stress. Ashwaganda is een kruid uit Zuid- en Centraal-Azië. Ashwaganda supplementen worden vaak ingezet bij stresssituaties. Het werkt namelijk ontspannend en rustgevend.

Ashwagandha heeft een sterke adaptogene werking. De actieve stoffen in het wortelextract dragen bij aan het behoud van een normale cortisolspiegel. Cortisol is samen met adrenaline een stresshormoon dat je lichaam aanmaakt bij stress. Ashwagandha draagt bij aan een goede geestelijke balans en werkt ontspannend. Wil je meer weten over ashwagandha? Bekijk dan de pagina ‘Wat is ashwagandha’.

Zink tegen stress

Zink draagt bij aan een normale weerstand tegen stress. Zeker in spannende tijden of tijdens drukke werkzaamheden kan zink je ondersteunen. Zink is goed voor de concentratie, het geheugen en het houdt je geest helder.

Naast het feit dat zink een echte vitamine tegen stress is, heeft het ook een anti-oxidatieve werking en is het goed voor onder andere onze huid, haar en nagels.

Overige vitamines tegen stress

B-vitamines kunnen je ook ondersteunen in stress-situaties. Niet alle B-vitamines dragen direct bij tegen stress maar zijn betrokken bij de psychologische functie. Folaat (vitamine B11) draagt wel direct bij aan de weerstand tegen stress.

Zo zijn de vitamines B1, B3, B6, B12 en vitamine C belangrijk voor een heldere geest. Deze vitamines zijn goed voor het concentratievermogen, leerprestaties en gemoedstoestand. Deze vitamines vind je terug in de beste multivitamine supplementen. Wanneer je niet in staat bent om voldoende gezond te eten en je wilt je lichaam toch voorzien van alle belangrijke vitamines en mineralen. Dan is een multivitamine supplement zeker aan te bevelen.

Wat is stress?

Er zijn twee verschillende stress-soorten. Goede acute stress en langdurige stress. Acute stress ervaren wij bij een naderende deadline, sollicitatiegesprek of tijdens een gevaarlijke situatie. Je bloeddruk en hartslag stijgen, je ademhaling versnelt en je lichaam maakt adrenaline aan. Dit is een gezonde reactie van je lichaam. Het houdt je scherp en zorgt voor extra concentratie.

Langdurige stress kan wel erg vervelend zijn en heeft ook invloed op je lichaam. Wanneer we lange tijd stress ervaren raakt je lichaam op sommige vlakken uitgeput. Je kunt onder andere slaapproblemen en vermoeidheid ervaren. Het is belangrijk om langdurige stress zoveel mogelijk te vermijden door voldoende te ontspannen. Sommige vitamines ondersteunen je bij stress.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten