Lactoferrine 500 mg

Lactoferrine heeft, mede als transporteur van ijzer en vitamine B12 en/of toevoeging van vitamine C of zink, een positieve invloed op het immuunsysteem. Deze natuurlijke stof werkt voor baby’s die borstvoeding krijgen ontstekingsremmend en antiviraal. Kun je wel wat extra hulp gebruiken om je weerstand op peil te houden, bij een infectieziekte of om weer op krachten te komen dan is er lactoferrine 500 mg.

Deze extra hoge dosering wordt (nog) niet zo heel vaak gebruikt bij lactoferrine supplementen. Wij hebben in ons assortiment Orthovitaal Lactoferrine 500 mg. Een verpakking bevat 60 capsules.

Extra hoge dosering

Orthovitaal Lactoferrine 500 mg draagt, mede door de toevoeging van zink, bij aan de natuurlijke weerstand van je lichaam. Orthovitaal Lactoferrine 500 kan worden ingezet als therapeutische kuur. Dit met name ter behandeling van infectieziekten of om de weerstand te verhogen. Je neemt dagelijks een relatief hoge dosis lactoferrine (500 mg/per dag) of zelfs een dubbele dosis.

Deze hoge dosering bevat ten minste 95 procent lactoferrine. Lactoferrine is een lichaamseigen en ontstekingsremmend eiwit. De capsules bevatten uitsluitend lactoferrine in de hoogste kwaliteit en zijn gezuiverd van LPS. Ze zijn maagzuurresistent en worden direct in de darmen opgenomen.

Lactoferrine met zink

In Orthoviaal Lactoferrine 500 mg is niet alleen het populaire lactoferrine in hoge dosering aanwezig maar ook zink. Elke capsule bevat 500 mg lactoferrine en 5 mg zink. Dat is 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink. Het mineraal zink is onder andere belangrijk voor het natuurlijk immuunsysteem. Zink is een antioxidant en helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. 

In natuurmelk

Lactoferrine komt van nature voor in moedermelk en melk van zoogdieren. In de eerste melk die vrijkomt direct na de geboorte (het colostrum) zit de hoogste hoeveelheid lactoferrine. Daarnaast treffen we de vitamines A, K en E aan, magnesium en koper en flinke hoeveelheden antistoffen. Baby’s en babydieren hebben deze voedzame melk nodig om hun weerstand op te bouwen, voor energie en om te groeien.

Voor lactoferrine supplementen en verrijking van voedingsmiddelen wordt lactoferrine gewonnen uit rauwe koemelk.

Koemelk lactoferrine


Kenmerken lactoferrine

Lactoferrine heeft als eigenschap dat het ijzer aan zich kan binden. Dat betekent dat het de voedingsbron wegneemt voor slechte bacteriën. Die kunnen zich zo niet vermeerderen. Tevens hebben ze dan niet genoeg ijzer om het op te nemen tegen het immuunsysteem. Zie voor meer informatie onze blog Lactoferrine bij ijzertekort.

Lactoferrine is naast transporteur van ijzer ook een transportmolecuul van vitamine B12. Zowel ijzer als vitamine B12 helpen het immuunsysteem en kunnen het gebrek aan energie helpen verminderen.

Lactoferrine supplementen

Je lichaam is in staat om een beetje lactoferrine aan te maken. En met één of twee glaasjes melk per dag vul je een tekort aan lactoferrine echt niet aan. Deze hoeveelheid is lang niet voldoende om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van dit nutriënt voor onze gezondheid.

Orthokliniek biedt naast lactoferrine 500 mg ook lactoferrine 150 mg, 200 mg en 300 mg aan. Lactoferrine kan als voedingssupplement van waarde zijn voor sporters, vrouwen chronisch zieken. Ook wordt er onderzoek verricht voor het gebruik van lactoferrine bij Long-covid. Lactoferrine is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten