Afvallen in de overgang

Hoe kun je afvallen tijdens de overgang?

Wanneer je wil afvallen tijdens de overgang dat is het belangrijk om niet meer te eten dan dat je verbrandt. Dit is ook de basis van onze BioHCG Original kuur waarbij gezonde voeding centraal staat. BioHCG Original is een caloriearm dieet.

Tijdens de afslankfase (eerste fase) wordt de calorie-inname beperkt aan de hand van het bijgeleverd boekwerk Beter in Balans. De standaard kuur duurt 24 dagen en in het boekwerk staan deze dagen volledig uitgeschreven. Ter ondersteuning van het dieet neem je dagelijks een ampul.

In het verleden hielpen wij mannen en vrouwen door ze te begeleiden in onze praktijk. Inmiddels hebben wij het product zo doorontwikkeld dat je de kuur ook gemakkelijk thuis kunt volgen. We hebben de dieetdagen volledig uitgeschreven zodat je precies weet wat je moet doen. Heb je toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden, dan staan onze voedingsdeskundigen altijd klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie over de BioHCG Original kuur verwijzen we je graag naar onze pagina ‘Wat is BioHCG Original’ of klik op één van onderstaande producten.

Waarom komen vrouwen aan in de overgang?

Vrouwen komen in de overgang aan omdat hun hormoonhuishouding aan het veranderen is. De eierstokken maken tijdens de overgang minder oestrogeen aan. In je vet wordt ook oestrogeen aangemaakt en je lichaam gaat dit compenseren door meer vet vast te houden.

Het heeft ook deels te maken met het ouder worden. Je spiermassa neemt af en de hoeveelheid vet neemt toe. Doorgaans gaan mensen ook minder bewegen en daardoor verbrand je ook minder calorieën.

Overgang en gewicht verliezen

Ook tijdens de overgang kun je gewicht verliezen. Het kan wel zo zijn dat het wat moeizamer gaat dan dat je misschien gewend bent.

Door de jaren heen hebben we veel vrouwen geholpen met afvallen tijdens de overgang. Ook op het gebied van gewichtsbeheersing kunnen we je helpen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ongemakken tijdens de overgang

80% van alle vrouwen in de overgang ervaart overgangsklachten. Het verschilt per persoon hoeveel last je hier van hebt. De één heeft slechts milde klachten en de ander ervaart juist zware overgangsklachten. Veel voorkomende overgangsklachten zijn:

  • Opvliegers
  • Wisselende stemmingen
  • Pijnlijke spieren en gewrichten
  • Heviger ongesteldheid
  • Aankomen

Wanneer je overgangsklachten ervaart, kun je kiezen voor een overgangssupplement. Van zilverkaars tijdens de overgang is bekend dat het ondersteuning kan bieden bij opvliegers, wisselende stemmingen en zweten*. Ook rode klaver en hop kunnen je ondersteunen in de overgang. Zie ook: Beste middel tegen overgangsklachten

* Claims in afwachting van Europese toelating.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten