Vegan proteïne poeder

Er wordt steeds vaker voor een vegan proteïne poeder gekozen. Niet alleen door vegetariërs, maar ook sporters zien steeds vaker de voordelen van een plantaardige eiwitshake. Veel sporters voelen zich beter bij gebruik van plantaardige eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verschil, qua spieropbouw of behoud hiervan, meer bestaat tussen het gebruik van plantaardige- en dierlijke eiwitten. Wel weten we dat plantaardige eiwitten beter zijn voor het milieu.

Er zijn tegenwoordig steeds meer vegan proteine poeders verkrijgbaar. De verschillen qua smaak en kwaliteit zijn enorm. Ook wij zijn lange tijd op zoek geweest naar het perfecte (plantaardige) eiwitpoeder. We zijn dan ook erg blij en trots dat we Amino-Fit in ons assortiment hebben opgenomen.

Vegan eiwitpoeder van Amino-Fit

Amino-Fit is de vegan proteïne poeder uit ons assortiment. Amino-Fit heeft een hoog eiwitgehalte en is laag in calorieën en vetten. Amino-Fit Vanille Vegan proteine poederbevat maar liefst 81 gram eiwitten per 100 gram en Amino-Fit Aarbei zelfs 82 gram. Dat is voor een plantaardige eiwitshake erg hoog. De eiwitten zijn afkomstig van erwteneiwit

Amino-Fit is verkrijgbaar in de smaak vanille en aardbei. In de pot van 500 gram zit een handige scoop zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid proteïne poeder kunt vermengen met water, melk (magere, soja of kokos), of yoghurt. De speciaal samengestelde vegan eiwitpoeder van Amino-Fit is lekker en heeft een romig karakter. Dit komt door de toevoeging van natuurlijke aroma's.

Bij bestelling van het voordeelpakket (2 potten) ontvang je gratis de shakebeker. De shakebeker bevat een uniek mengballetje voor luchtige en niet-klonterige shake.

Hoe maak ik een lekkere vegan proteïne poeder shake?

Een vegan eiwitshake is makkelijk en snel te maken. Voeg een maatschep Amino-Fit toe aan 300 ml water, (magere, soja, kokos) melk of yoghurt en schud het even flink. Dit kan natuurlijk in je eigen shakebeker of in onze shakebeker met mengballetje. En klaar is je vegan eiwitshake!

Je kan het nog lekkerder maken door er fruit en groente aan toe te voegen. Hiervoor heb je wel een blender nodig. 

Benodigdheden:

 • Ongeveer 20 gram Amino-Fit (één maatschep)
 • Magere melk of yoghurt
 • Kies je favoriete fruit of groente. Ongeveer een handje vol

Doe de bovenstaande ingrediënten in een blender en mix het tot een lekkere, gezonde en voedzame shake. Wanneer je yoghurt gebruikt kan het zijn dat de shake net iets te dik is. Dit los je makkelijk op door iets water aan de shake toe te voegen.

Fruit tips

Voor de shake kun je verschillende soorten fruit gebruiken. Enkele tips:

 • Bramen (weinig suikers)
 • Aardbeien (weinig suikers)
 • Appels (weinig suikers)
 • Rode Bessen (weinig suikers)
 • Blauwe Bessen (weinig suikers)
 • Frambozen (weinig suikers)
 • Mango (veel suiker)
 • Druiven (veel suiker)
 • Vijgen (veel suiker)
 • Peer (veel suiker)
 • Kersen (veel suiker)

Wanneer heb je extra eiwitten nodig?

Er gaan verschillende verhalen over het gebruik van extra eiwitten. Gemiddeld genomen heeft een volwassen persoon 1 á 1,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Meestal kun je voldoende eiwitten uit je dagelijkse voeding halen. Sommige groepen hebben een grotere eiwitbehoefte of halen minder eiwitten uit voeding. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Vegetariërs
 • Veganisten
 • Duursporters
 • Krachtsporters
 • Voor diegene die wil afvallen

Vegan proteine poeder voor vegetariërs en veganisten

Over het algemeen halen vegetariërs en veganisten minder eiwitten uit voeding. Vlees en kip hebben namelijk een hoger eiwitgehalte dan de meeste plantaardige eiwitbronnen. Het kan voor vegetariërs en veganisten daarom soms moeilijk zijn om aan de benodigde eiwitten te komen. Voor deze groepen kan een eiwitshake uitkomst bieden. De eiwitshake kan vermengd worden met water, amandel-, soja-, of kokosmelk.

Vegan eiwit poeder voor kracht- en duursporters

Kracht- en duursporters hebben ook vaak behoefte aan extra eiwitten. Een krachtsporter heeft ze nodig voor de opbouw van extra spierweefsel. Een duursporter heeft vaak lange trainingen waardoor er beschadiging en afbraak van het spierweefsel plaats vindt. Extra eiwitten zorgen dan voor herstel en behoudt van het spierweefsel.

De meeste sporters nemen gelijk na de activiteit of het uitoefenen van een sport een eiwitshake. De effectiviteit hiervan is echter nooit helemaal bewezen. Wij adviseren om binnen 2 uur na het sporten de shake te nemen. Het is dus niet per se noodzakelijk om de het vegan proteïne poeder mee te nemen naar de sportschool.

Amino-Fit in combinatie met de afslankkuur

De vegan proteïne poeder van Amino-Fit bevat weinig vetten en koolhydraten en is daarom goed te combineren met de BioHCG Original kuur. Tijdens de kuur mag je de lunch vervangen door een shake. Dat is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook nog eens erg lekker.

Ben je vegetariër en wil je afvallen met behulp van de BioHCG kuur? Dan adviseren wij zeker om er een pot Amino-Fit bij te nemen. In het begeleidend boekwerk vind je meerdere overheerlijke vegetarische recepten. Tijdens de lunch is de keuze echter iets minder. Door Amino-Fit heb je er een keuze bij. Een andere optie zijn de proteïne pannenkoeken van Amino-fit. Deze proteïne pannenkoeken kun je gebruiken als lunchrecept. Ze zijn geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Ben je een fanatieke sporter en wil je de kuur volgen? Dan is extra vegan proteine poeder ook aan te bevelen. Zo voorkom je de afbraak van het spierweefsel. 

Vind je het gewoon makkelijk om af en toe een shake te nemen? Dan mag je natuurlijk ook Amino-Fit gebruiken. Een ander bijkomend voordeel, van het gebruik van eiwitten, is dat het een verzadigd gevoel geeft. Wil je meer informatie over de BioHCG Original kuur? Op de pagina 'Wat is BioHCG Original' geven wij alle informatie. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch, per mail en in de chat bereikbaar voor ál je vragen.

Veel gestelde vragen omtrent Vegan Proteïne poeder

De vegan proteine poeder uit ons assortiment, Amino-Fit, is gemaakt van erwten eiwit. Dit is één van de hypoallergeenste eiwitpoeders die te verkrijgen is.

Dit betekent dat het voor je lichaam makkelijk te verwerken is en het niet voor een opgeblazen gevoel zorgt. Daarnaast hebben vegan proteïne poeders een hoog eiwitpercentage. Onze Amino-Fit Vanille bevat maar liefst 81 gram eiwitten per 100 gram poeder en Amino-Fit Aardbei 82 gram.

Je kan de vegan proteïne poeder vermengen met water, (magere, soja, kokos) melk of yoghurt. Even schudden in een shakebeker en klaar.

Het is ook erg lekker om het te blenderen met verschillende soorten fruit of groente. Zo heb je snel een lekkere en gezonde shake!

Je kan de shake gebruiken als ontbijt, lunch, avondeten maar ook als tussendoortje. Tijdens het avondeten adviseren wij er wel een portie groente bij.

Gebruik je de shake als kracht- of duursporter, dan adviseren we om binnen 2 uur na het sporten de shake te nemen.

Gebruik je de shake om af te vallen of om op gewicht te blijven, dan kun je 1 of 2 eetmomenten vervangen door deze vegan proteine poeder.