Vegan proteïne poeder

Er wordt steeds vaker voor een vegan proteïne poeder gekozen. Niet alleen door vegetariërs, maar ook sporters zien steeds vaker de voordelen van een plantaardige eiwitshake. Veel sporters voelen zich beter bij gebruik van plantaardige eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verschil, qua spieropbouw of behoud hiervan, meer bestaat tussen het gebruik van plantaardige- en dierlijke eiwitten. Wel weten we dat plantaardige eiwitten beter zijn voor het milieu.

Er zijn tegenwoordig steeds meer vegan proteine poeders verkrijgbaar. De verschillen qua smaak en kwalitieit zijn enorm. Ook wij zijn lange tijd op zoek geweest naar het perfecte (plantaardige) eiwitpoeder. We zijn dan ook erg blij en trots dat we Amino-Fit in ons assortiment hebben opgenomen.

Vegan eiwitpoeder van Amino-fit

Amino-fit is de vegan proteïne poeder uit ons assortiment. Amino-fit heeft een hoog eiwitgehalte en is laag in calorieën en vetten. Het bevat maar liefst 79 gram eiwitten per 100 gram. Dat is voor een plantaardige eiwitshake erg hoog. De eiwitten zijn afkomstig van erwteneiwit

Amino-fit is verkrijgbaar in de smaak vanille. In de pot van 500 gram zit een handige maatschep zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid proteïne poeder kunt vermengen met water, melk (magere, soja of kokos), of yoghurt. De speciaal samengestelde vegan eiwitpoeder van Amino-fit is lekker en heeft een romig karakter. Dit komt door de toevoeging van natuurlijke aroma's waaronder een roomaroma en vanille. Amino-fit is gezoet met de zoetstof sucralose.

Bij bestelling van het voordeelpakket (2 potten) ontvang je gratis de shakebeker. De shakebeker bevat een uniek mengballetje voor luchtige en niet-klonterige shake. Je maakt, zonder gebruik van elektrische mixers, een lekker shake.

Wanneer heb je extra eiwitten nodig?

Er gaan verschillende verhalen over het gebruik van extra eiwitten. Gemiddeld genomen heeft een volwassen persoon 1 á 1,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Meestal kun je voldoende eiwitten uit je dagelijkse voeding halen. Sommige groepen hebben een grotere eiwitbehoefte of halen minder eiwitten uit voeding. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

  • Vegetariërs
  • Veganisten
  • Duursporters
  • Krachtsporters
  • Voor diegene die wil afvallen

Vegan proteine poeder voor vegetariërs en veganisten

Over het algemeen halen vegetariërs en veganisten minder eiwitten uit voeding. Vlees en kip hebben namelijk een hoger eiwitgehalte dan de meeste plantaardige eiwitbronnen. Het kan voor vegetariërs en veganisten daarom soms moeilijk zijn om aan de benodigde eiwitten te komen. Voor deze groepen kan een eiwitshake uitkomst bieden. De eiwitshake kan vermengd worden met water, amandel-, soja-, of kokosmelk.

Vegan eiwit poeder voor kracht- en duursporters

Kracht- en duursporters hebben ook vaak behoefte aan extra eiwitten. Een krachtsporter heeft ze nodig voor de opbouw van extra spierweefsel. Een duursporter heeft vaak lange trainingen waardoor er beschadiging en afbraak van het spierweefsel plaats vindt. Extra eiwitten zorgen dan voor herstel en behoudt van het spierweefsel.

De meeste sporters nemen gelijk na de activiteit of het uitoefenen van een sport een eiwitshake. De effectiviteit hiervan is echter nooit helemaal bewezen. Wij adviseren om binnen 2 uur na het sporten de shake te nemen. Het is dus niet per se noodzakelijk om de het vegan proteïne poeder mee te nemen naar de sportschool.

Amino-Fit in combinatie met de afslankkuur

De vegan proteïne poeder van Amino-Fit bevat weinig vetten en koolhydraten en is daarom goed te combineren met de BioHCG Original kuur. Tijdens de kuur mag je de lunch vervangen door een shake. Dat is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook nog eens erg lekker.

Ben je vegetariër en wil je afvallen met behulp van de BioHCG kuur? Dan adviseren wij zeker om er een pot Amino-Fit bij te nemen. In het begeleidend boekwerk vind je meerdere overheerlijke vegetarische recepten. Tijdens de lunch is de keuze echter iets minder. Door Amino-Fit heb je er een keuze bij. Ben je een fanatieke sporter en wil je de kuur volgen? Dan is extra vegan proteine poeder ook aan te bevelen. Zo voorkom je de afbraak van het spierweefsel.

Vind je het gewoon makkelijk om af en toe een shake te nemen? Dan mag je natuurlijk ook Amino-Fit gebruiken. Een ander bijkomend voordeel, van het gebruik van eiwitten, is dat het een verzadigd gevoel geeft. Wil je meer informatie over de BioHCG Original kuur? Op de pagina 'Wat is BioHCG Original' geven wij alle informatie. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch, per mail en in de chat bereikbaar voor ál je vragen.