Betaine

Betaïne is een enzym dat nodig is om vetten, eiwitten en koolhydraten te verteren. Wanneer je op zoek bent naar een betaïne supplement dan kom je vaak Betaïne HCL of TMG (Trimethylglycine) tegen. Betaïne HCL is het chloridezout van trimethylglycine (TMG).

Betaïne HCL is een belangrijk element bij de vertering in de maag. Betaïne HCL wordt door onze maagklieren geproduceerd. Het is een lichaamseigen zoutzuur dat ervoor zorgt dat het maagzuurgraad wordt verhoogd en daarmee wordt de spijsvertering ondersteund.

Betaïne Trimethylglycine (TMG) draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Dit effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5 gram.

Betaïne HCL

Betaïne hydrochloride (HCL) is dus een hydrochloride zoutvorm van het enzym betaïne. Wanneer vetten, eiwitten en koolhydraten onze maag bereiken, maakt ons lichaam zelf zoutzuur aan. Door overconsumptie, stress en ouderdom neemt de productie van zoutzuur in de maag af.

Veel Betaïne HCL supplementen bevatten ook pepsine. De wandcellen in de maag produceren pepsinogeen. Dit is de voorloper van pepsine. Het zoutzuur in de maag draagt vervolgens bij in de omzetting naar de actieve vorm pepsine. In deze vorm kan pepsine zijn werk doen. Betaïne en pepsine worden ook wel synergisten van elkaar genoemd. Ze versterken elkaars werking.

TMG – Betaïne Trimethylglycine

Betaïne Trimethylglycine, afgekort TMG, draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Homocysteïne is een ‘giftig’ stofwisselingsproduct en wordt ook wel het nieuwe cholesterol genoemd. Bij een inname van 1,5 gram TMG betaïne per dag worden deze gunstige gezondheidsvoordelen behaald.

Waar zit betaïne in?

De belangrijkste bronnen van betaïne zijn: groenten (bieten, spinazie, broccoli), vis en peulvruchten.

Grappig weetje: betaïne komt ook veel voor in wijn. Goedkopere soorten wijn, die bietsuiker gebruiken om het alcoholpercentage te verhogen, bevatten meer betaïne.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten