Betaine

Betaïne is een enzym dat nodig is om vetten, eiwitten en koolhydraten te verteren. Wanneer je op zoek bent naar een betaïne supplement dan kom je vaak Betaïne HCL of TMG (Trimethylglycine) tegen. Betaïne HCL is het chloridezout van trimethylglycine (TMG).

Betaïne HCL is een belangrijk element bij de vertering in de maag. Betaïne HCL wordt door onze maagklieren geproduceerd. Het is een lichaamseigen zoutzuur dat ervoor zorgt dat het maagzuurgraad wordt verhoogd en daarmee wordt de spijsvertering ondersteund.

Betaïne Trimethylglycine (TMG) draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Dit effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5 gram.

Betaïne HCL

Betaïne hydrochloride (HCL) is dus een hydrochloride zoutvorm van het enzym betaïne. Wanneer vetten, eiwitten en koolhydraten onze maag bereiken, maakt ons lichaam zelf zoutzuur aan. Door overconsumptie, stress en ouderdom neemt de productie van zoutzuur in de maag af.

Veel Betaïne HCL supplementen bevatten ook pepsine. De wandcellen in de maag produceren pepsinogeen. Dit is de voorloper van pepsine. Het zoutzuur in de maag draagt vervolgens bij in de omzetting naar de actieve vorm pepsine. In deze vorm kan pepsine zijn werk doen. Betaïne en pepsine worden ook wel synergisten van elkaar genoemd. Ze versterken elkaars werking.

TMG – Betaïne Trimethylglycine

Betaïne Trimethylglycine, afgekort TMG, draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Homocysteïne is een ‘giftig’ stofwisselingsproduct en wordt ook wel het nieuwe cholesterol genoemd. Bij een inname van 1,5 gram TMG betaïne per dag worden deze gunstige gezondheidsvoordelen behaald.

Waar zit betaïne in?

De belangrijkste bronnen van betaïne zijn: groenten (bieten, spinazie, broccoli), vis en peulvruchten.

Grappig weetje: betaïne komt ook veel voor in wijn. Goedkopere soorten wijn, die bietsuiker gebruiken om het alcoholpercentage te verhogen, bevatten meer betaïne.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten