Ontzuurde vitamine C

De meest gebruikte vorm van vitamine C is ascorbinezuur. Het gebruik van deze zure vorm kan maag- en darmklachten geven, vooral bij hoge doseringen. Ontzuurde vitamine C is vriendelijk voor je maag, milder voor je tanden en daarom een betere keuze.

De ‘gewone’, goedkopere vitamine C (ascorbinezuur) heeft een hoge zuurgraad. Dit is wel de bekendste vorm die ook voorkomt in ons voedsel. In ontzuurde of gebufferde vitamine C is ascorbinezuur gekoppeld aan een andere stof.  Je kunt kiezen voor mineraalascorbaten of Ester C. De Deze afgeleide minerale of ontzuurde vormen van vitamine C zijn beter opneembaar.

Vitamine C ascorbaten

Zuurvrije vitamine C bevat dus vitamine C ascorbaten. De natuurlijke vorm van vitamine C (L-ascorbinezuur) is hierbij gebonden aan mineralen zoals calcium, magnesium, natrium of een combinatie daarvan. Deze ontzuurde vorm van vitamine C wordt prima verdragen door je maag en darmen en is milder voor je tandglazuur. Je profiteert bovendien niet alleen van een goede portie vitamine C maar krijgt ook mineralen binnen.

Ester-C

Ook Ester-C is een ontzuurde vorm van vitamine C. Ester-C bevat de beste vorm van gebufferde vitamine C waarbij calciumascorbaat gebonden is aan threonzuur. Mild voor de maag en tot wel twee keer sneller opneembaar dan gewone vitamine C. Ook blijft de vitamine langer in je lichaam actief. Daarnaast leidt inname van Ester-C tot een hogere vitamine C-spiegel. Ester-C wordt als de beste vitamine C gezien.

Wanneer ontzuurde vitamine C?

Bij een gevoelige maag verdienen mineraalascorbaten de voorkeur boven ascorbinezuur. Dat geldt ook bij langdurig gebruik of een hoge dosering. Wil je kauwtabletten met vitamine C? Je tandglazuur en tandvlees zijn blij met een zuurvrije vitamine C.

Waarvoor vitamine C

Vitamine C is een essentiële vitamine die je elke dag nodig hebt. Je lichaam kan deze vitamine niet aanmaken of opslaan. Daarom eet je voor een goede hoeveelheid vitamine C dagelijks fruit en groenten. Mocht je eetpatroon nogal eens te wensen overlaten dan is een goed vitamine C supplement aan te raden. Vitamine C staat bekend als weerstandsvitamine maar heeft nog tal van andere goede eigenschappen.

Vitamine C:

- Is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten
- Ondersteunt de vorming van collageen
- Voor het behoud van sterke botten
- Helpt energie vrij te maken uit voeding
- Is belangrijk voor de huid
- Bevordert de opname van ijzer in het bloed
- Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
- Bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
- Draagt bij aan een sterk gebit
- Helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
- Is goed voor de gemoedstoestand
- Is goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen
- Helpt de activiteit van vitamine E in stand te houden
- Is goed bij vermoeidheid en moeheid
- Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Hoeveel vitamine C per dag?

Mannen en vrouwen vanaf 14 jaar hebben dagelijks 75 milligram vitamine C nodig. Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH )vastgesteld op 85 mg en voor vrouwen die borstvoeding geven op 100 mg. Ook rokers , drinkers, sporters en mensen met een eenzijdig eetpatroon hebben meer vitamine C nodig. De richtlijnen voor kinderen zijn als volgt: kinderen van 6-11 maanden 20 milligram, 1-2 jaar 25 milligram, 2-5 jaar 30 milligram, 6-9 jaar 40 milligram en 9-13 jaar 50 milligram. 

Supplementen

Vitamine C moet je binnenkrijgen door fruit, groente en aardappelen te eten. Haal je niet (vaak) de aanbevolen dosis voor de dag dan is een voedingssupplement met vitamine C aan te raden. Voel je je een beetje grieperig of ben je net ziek geweest dan kan wat extra vitamine C om de weerstand te verhogen ook geen kwaad. Ontzuurde vitamine C is verkrijgbaar in capsules, (kauw)tabletten en poedervorm.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten