Vitamine K

Vitamine K staat voornamelijk bekend als een vetoplosbare vitamine die belangrijk is voor de bloedstolling en het behoud van sterke botten. De 'K' staat voor koagulation. Dit is het Deense woord voor bloedstolling.

Vitamine K wordt voor een groot deel in onze dikke darm gemaakt. Dit is echter niet voldoende en daarom halen we ook een deel uit onze voeding. De vitamine kunnen we onder verdelen in Vitamine K1 (fylloquinon) en Vitamine K2 (menaquinon).

Vitamine K1 (fylloquinon) is van plantaardige afkomst en iets minder goed opneembaar. Vitamine K2 (menaquinon) komt in beperkte mate voor in vlees, zuivel en eieren. Dit is de best opneembare vorm van Vitamine K.

Best verkochte Vitamine K Supplementen

Overige Vitamine K supplementen

Bloedstolling

Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Wanneer we ons snijden of we vallen en er ontstaat een wondje dan gaat het bloedstollingsproces van start. Het bloedstollingsproces zorgt ervoor dat het bloedvat wordt vernauwd en dat het bloed gaat klonteren. Hierdoor wordt het korstje gevormd.

Sterke botten

Vitamine K is ook goed voor het behoud van sterke botten. Het speelt een rol bij de aanmaak en is van belang voor de samenstelling van de botten. Het helpt ook bij de opname van calcium in het botweefsel. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten