L-Carnitine

L-Carnitine is één van de aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft als bouwsteen voor eiwitten. L-Carnitine behoort tot de groep semi-essentiële aminozuren. Dat houdt in dat je lichaam dit zelf kan aanmaken, maar ook deels afhankelijk is van je voeding. Voor de aanmaak van L-Carnitine is het ook belangrijk dat er voldoende cofactoren aanwezig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Vitamine Cmagnesium en ijzer.

Wat is L-Carnitine?

L-Carnitine is een aminozuur en wordt gezien als de basisvorm. Het lichaam maakt dit molecuul zelf aan uit de aminozuren lysine en methionine. Dit doet het lichaam in je lever en nieren om het vervolgens naar verschillende weefselcellen te transporteren.

L-Carnitine komt qua voeding vooral voor in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsbronnen. Vegetariërs en veganisten kunnen daarom behoefte hebben aan een L-Carnitine supplement voor het aanvullen van het carnitine gehalte. Ook sporters, atleten en mensen met een hogere energiebehoefte maken gebruik van L-Carnitine. Het woord Carnitine is afgeleid van het woord 'Carne', wat in het Latijns vlees betekent.

Acetyl-L-Carnitine

Een veel voorkomend L-Carnitine supplement is Acetyl-L-Carnitine. Deze vorm van carnitine is gebonden aan een acetylgroep en staat ook wel bekend als de neurologische versie. Dit komt omdat het de bloed-hersenbarriere kan passeren. Door deze passage heeft het meer interactie met het centrale zenuwstelstel.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten