MSM Poeder 

Ben je op zoek naar een zuiver MSM supplement? Kies dan voor een MSM Poeder. Een MSM poeder heeft geen toevoeging nodig en kan gemakkelijk worden ingenomen in de gewenste dosering.

Er zijn verschillende kwaliteiten MSM op de markt. Voor de meest zuivere vorm kies je OptiMSM®. OptiMSM® wordt gezuiverd volgens een uniek en gepatenteerd 4-voudig destillatieproces. Door dit proces is het vrij van verontreinigingen.

Alle verpakkingen bevatten handige maatschepjes waarmee je gemakkelijk je gewenste dosering kunt kiezen. Het poeder kun je vermengen met water of vruchtensap.

MSM Poeder

Meer informatie over de MSM poeders

MSM staat voor methylsulfonylmethaan en is een organisch gebonden zwavel. MSM is verkrijgbaar als MSM Poeder, MSM tabletten en als een MSM gel. MSM ofwel zwavel, is belangrijk voor ons lichaam omdat het betrokken is bij veel verschillende processen in ons lichaam.

We vinden MSM in regenwater, vers fruit en verse groenten. Het is relatief vluchtig en het verdwijnt gemakkelijk bij verhitting. Bijvoorbeeld tijdens het bereiden en koken/bakken van ons eten. Hoewel een gezonde levensstijl en een gevarieerd eetpatroon het belangrijkste is, kan een MSM poeder een goede aanvulling zijn.

In ons assortiment vind je de poeders van Kala Health, Vitals en Bonusan. Onder de producten geven we een korte uitleg of klik voor meer informatie op één van de producten. Liever MSM in tabletten, capsules of als een gel? Bekijk dan de hoofdcategorie MSM.

Assortiment MSM Poeders

  • Vitals MSM Poeder: Het MSM poeder van Vitals is gemaakt van OptiMSM®. Dit is afkomstig van de MSM expert Bergstrom Nutrition. Het MSM poeder is 100% puur en bevat ook geen hulpstoffen of toevoegingen. Bergstrom hanteert een distillatiemethode die als superieur wordt gezien in de branche. Na elke productie worden er testen gedaan in een onafhankelijk laboratorium. Daarmee blijft de kwaliteit van het product gewaarborgd. Vitals adviseert een opbouwend gebruik. In de eerste week 1 gram per dag, in de tweede week 2 gram per dag en vanaf de derde week 3 gram per dag.
  • Kala Health OptiMSM®: Evenals Vitals bevat Kala Health ook OptiMSM®. Een 100% zuiver poeder. Kala Health OptiMSM® is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Met name de grotere verpakkingen zijn daardoor gunstiger in prijs en het bevat dezelfde hoge kwaliteit. Kala Health OptiMSM® is verkrijgbaar in de volgende verpakkingen: Kala Health OptiMSM® 500 gramKala Health OptiMSM® 1000 gram en Kala Health OptiMSM® 5 kilo.
  • Bonusan MSM Poeder: Het MSM Poeder van Bonusan is bedoeld voor het gemakkelijk toedienen van hoge doseringen MSM. Het is puur en bevat verder geen hulpstoffen. Dit poeder wordt goed door ons lichaam opgenomen. Bonusan adviseert om de inname zo veel mogelijk over de dag te verspreiden. Zo krijg je een evenwichtige opname

Opneembaarheid van MSM Poeder

MSM Poeder wordt over het algemeen beter opgenomen dan tabletten en capsules. Maar tabletten en capsules zijn vaak net iets makkelijker in gebruik.

Daarnaast zijn poeders in de meeste gevallen puur. De MSM poeders uit ons assortiment in ieder geval wel. Er worden geen hulpstoffen aan toegevoegd. Dit is bij tabletten wel het geval. De meeste tabletten bevatten een vul-, bind- en/of glijmiddel om het poeder verwerkbaar te houden. Dat kan de opname van MSM vertragen. MSM poeder is in potentie de meest zuiverste vorm.

Tip voor het vermengen van het poeder

MSM heeft een vrij bittere smaak. Hoe meer MSM je gebruikt, des te sterker deze smaak. Je kunt MSM poeder oplossen in water tot 4 gram per liter. Met deze verhouding proef je de MSM nauwelijks. Bij hogere concentraties gaat het water een bittere smaak krijgen. 

Je kunt het MSM poeder ook oplossen in vruchtensap. Hiermee kun je de bittere smaak enigzins verbloemen. Dit is vooral handig als je weinig vloeistof gebruikt voor het vermengen van het poeder.

Veelgestelde vragen omtrent MSM poeder

MSM staat voor Methylsulfonylmethaan en is een organisch gebonden zwavel.

MSM behoort samen met o.a. magnesium en calcium tot de macromineralen. Dit zijn de mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft.

MSM is betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam. We vinden MSM in vers fruit en verse groenten (ook in regenwater).

MSM is relatief vluchtig en door bereiding en verhitting van ons eten gaat een groot deel verloren.

De meeste MSM poeders zijn zuiver en zonder toevoegingen (de poeders uit ons assortiment in ieder geval wel). Daardoor wordt het beter opgenomen dan tabletten of capsules.

MSM poeder kun je makkelijk vermengen met water of vruchtensap. Je kan het vermengde poeder meerdere malen per dag innemen. Dit is belangrijk voor een evenwichtige opname.

Bij sommige poeders wordt geadviseerd om de hoeveelheid op te bouwen. Je start de eerste week met 1 gram per dag, de tweede week gebruik je 2 gram per dag en vanaf de derde week neem je 3 gram per dag.

MSM Poeder met OptiMSM® wordt als een van de betere poeders gezien. OptiMSM® is afkomstig van Bergstrom Nutrition. Bergstom wordt ook wel de MSM-expert genoemd en investeert al decennia lang in de verbetering, ontwikkeling en werking van MSM.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten