Multivitamine zwanger

Tijdens je zwangerschap is een extra multivitamine aan te bevelen. Dit advies geldt overigens al wanneer je zwanger wilt worden. De Gezondheidsraad en verloskundigen adviseren zwangere vrouwen (en vrouwen die zwanger willen worden) in ieder geval extra foliumzuur en vitamine D.

Een goede zwangerschapsmultivitamine bevat nutriënten die goed zijn rondom de zwangerschap en lactatieperiode. Het bevat de geadviseerde hoeveelheid foliumzuur (400 mcg), vitamine D en de overige nutriënten zijn in veilige doseringen aanwezig.

De onderstaande multivitamines zijn speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen, vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die borstvoeding geven.


Foliumzuur

Foliumzuur is vitamine B11. Om de kans op neuraalbuisdefecten te verkleinen worden zwangere vrouwen geadviseerd om dagelijks 400 mcg foliumzuur te gebruiken. Want deze complicaties zijn verwant aan een ontoereikend foliumzuurgehalte. Je verloskundige zal dan ook altijd adviseren om deze extra hoeveelheden te slikken.

Het duurt 4 weken voordat het extra foliumzuur is opgenomen door je lichaam. Start daarom 4 weken voor de mogelijke zwangerschap met extra foliumzuur. Dit is meestal het moment wanneer je stopt met de anticonceptie. Lang niet iedereen is gelijk zwanger. Je kunt extra foliumzuur of een multivitamine voor zwangere vrouwen gewoon veilig door blijven gebruiken. Dit is niet schadelijk.

Vitamine D

Vitamine D is een veelzijdige vitamine. Het zorgt onder andere voor een goede weerstand en is van belang voor de samenstelling van de botten en werking van de spieren. Als je zwanger bent gebruik je vitamine D ook voor een gezonde ontwikkeling van je baby. De Gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen om 10 mcg extra vitamine D te nemen.

Overige vitamines, mineralen en nutriënten in een multivitamine

Maar een klein percentage mensen eet voldoende gevarieerd en gezond zodat een extra multivitamine niet nodig is. Daarnaast is de hoeveelheid voedingsstoffen in onze voeding de laatste jaren ook behoorlijk afgenomen.

Met name als je zwanger bent is het belangrijk om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Dit is niet alleen goed voor jouw maar ook voor de ontwikkeling van je kindje.

Visolie

De meeste zwangerschapsmultivitamine bevatten helaas geen visolie. Visolie bevat DHA (docosahexaeenzuur) en de inname door de moeder draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van de foetus.  

Ben je ook op zoek naar een goed en veilig visolie supplement? We hebben een top 5 beste visolie samengesteld. In deze top 5 hebben we rekening gehouden met de hoeveelheid DHA, zuiverheid, duurzaamheid en opname door het lichaam. We zullen hier alvast verklappen dat Bi Omega 1000 van Biotics op nummer 1 staat.

Belang van een multivitamine tijdens de zwangerschap

Een multivitamine voor zwangere vouwen is speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep. Goede multivitamines voor zwangeren bevatten de gewenste dosering foliumzuur en vitamine D. Zo hoef je deze vitamines niet los van elkaar te bestellen en krijg je ook nog goede hoeveelheden van de overige nutriënten binnen.

Wist je dat de natuur heeft bepaald dat tijdens de zwangerschap de belangrijkste voedingsstoffen eerst naar je kindje gaan? Zo kunnen er eventuele tekorten bij de moeder ontstaan. Doe je zelf niet tekort! Want in deze periode is het belangrijk dat je lichaam optimaal presteert.

Anoniem versturen

Weet je omgeving nog niet dat je zwanger bent of dat je een zwangerschapswens hebt? Geen probleem! Wij versturen onze pakketten in een bruine anonieme doos. Zo kun je anoniem je zwangerschapsmultivitamine ontvangen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten