Voedingssupplementen voor kinderen

Voor kinderen zijn er speciale voedingssupplementen die zijn afgestemd op de behoefte van het kind. Om het toedienen wat makkelijker te maken hebben ze vaak een lekkere fruitsmaak. Zo houd je het leuk en hoef je niet telkens de strijd aan te gaan.

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind en daar horen soms ook voedingssupplementen bij. De voedingssupplementen hebben de hoogste veiligheidseisen en zijn daardoor veilig te gebruiken.

Een goede multivitamine, vitamine D, magnesium, visolie of een probioticum kunnen je kind net dat beetje extra ondersteuning geven die ze nodig hebben. Kijk onder de producten voor meer uitleg.

De 5 meest gebruike voedingssupplementen

Multivitamine voor kinderen

Met een multivitamine voor je kind krijgt je zoon of dochter de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen. Een multivitamine is een goede aanvulling op de dagelijkse voeding.

Veel kindermultivitamines worden gezoet en bestaan voor een groot gedeelte uit suikers, kunstmatige zoetstoffen en/of onnodige hulpstoffen. Onnodig en ongezond. De kindermultivitamines uit ons assortiment worden gezoet met natuurlijke zoetstoffen en bevatten deze onnodige hulpstoffen niet.

De multivitamines voor kinderen uit ons assortiment bevatten ook de adviesdosering vitamine D. Het is daarom niet nodig om een aanvullend vitamine D supplement voor je kinderen te gebruiken.

Visolie voor kinderen

Niet elk kind wordt vrolijk van een lekker stukje vis. Dat is best jammer want een stukje vis bevat de Omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen. Ook is het goed voor het hart en de bloeddruk.

Het Voedingscentrum adviseert om je kinderen 1 keer per week een stukje vette vis te geven. Haal je dit advies niet? Dan kun je overwegen om je kind een visoliesupplement aan te bieden. Visolie voor kinderen zijn afgestemd op de behoefte van het kind. Vaak is er aan dit soort supplementen een smaakje toegevoegd zodat je kind het niet vervelend vindt om het te nemen.

Vitortho Visolie Kind is een visolie supplementen dat geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. MorEPA Kids is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vind je een vloeibare visolie handiger? Dan kun je kiezen voor Bonusan Omega 3 MSC vloeibaar. Deze vloeibare variant is gemakkelijk te doseren.

Vitamine D voor kinderen

De Gezondheidsraad adviseert kinderen tot 4 jaar dagelijks 10 mcg vitamine D per dag. Veelal wordt er gekozen voor vitamine D3 druppels. Deze druppels zijn makkelijk te doseren en je kunt ze toevoegen aan een andere drank.

Een ander mooi vitamine D supplement is Vitals Vitamine C + D3 Gummies. Dit is een voedingssupplement in de vorm van een gummy met bosvruchtensmaak. Vitals Vitamine C + D3 is ook geschikt voor volwassen.

Op deze pagina vind je aantal vitamine D supplementen voor kinderen. Op de pagina Vitamine D Kind vind je ons volledige assortiment.

Probiotica voor kinderen

Je darmflora bestaat uit goede en slechte bacteriën. Een gezonde darmflora is in evenwicht maar kan uit evenwicht raken door verschillende oorzaken. Een probioticum bevat goede bacteriën die een positieve invloed hebben op je darmflora. Een probiotica supplement voor kinderen is veilig te gebruiken. De veiligheidseisen voor deze producten is erg hoog.

Vitamine K voor baby’s

De verloskundige geeft je baby na de geboorte vitamine K. Met deze hoeveelheid kan hij of zij een week vooruit. Baby’s zijn pa na 3 maanden in staat om voldoende vitamine K aan te maken. Tot die tijd is het belangrijk om extra vitamine K te geven.

Wanneer je kindje meer dan een halve liter flesvoeding krijgt per dag, mag je stoppen met het geven van vitamine K. In flesvoeding zit namelijk al voldoende vitamine K.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten