Meest gekozen supplementen


Multivitamine voor mannen

Gezonde voeding is de basis van een gezonde leefstijl. Helaas lukt het niet vaak om aan al deze voorwaarden (Schijf van 5) te voldoen. Uit onderzoek is gebleken dat maar en klein percentage van de Nederlanders zo dusdanig gezond eet, dat ze alle vitamines en mineralen voldoende binnenkrijgen.

Een multivitamine kan daarom voor veel mensen een gewenste aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Voor mannen zijn er speciale multivitamines die zijn afgestemd op de behoefte van de man. Op deze pagina vind je een deel van ons assortiment. Wil je een volledig overzicht van de multivitamines voor mannen? Dan verwijzen we je graag door naar de pagina Multivitamine Man.

Energie en stress

Mannen verbruiken meer energie dan vrouwen. Dit komt omdat mannen meer spierweefsel hebben. Bij een inspanning zijn mannen meer energie kwijt aan al dat spierweefsel. Hierdoor hebben mannen meer behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen.

Met name vitamine B12 activeert je natuurlijke energie en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Ons lichaam kan een vitamine B12 reserve opbouwen. Maar bij stress raakt deze reserve snel leeg.   

In ons assortiment vind je ook een aantal specifieke voedingssupplementen die je natuurlijke energie activeren en vitamines tegen stress.

Prostaat

De prostaat produceert prostaatvocht en dat neutraliseert de zure omgeving van de vagina. Het speelt daarom een belangrijke rol in de transport van de zaadcellen.

Vanaf de puberteit kan je prostaat groter worden. De mannelijke hormonen (bijvoorbeeld testosteron) zijn hier verantwoordelijk voor. Op latere leeftijd kan deze groei klachten veroorzaken.

Zaagpalm-, brandnetel- en pompoenzaadextract zijn kruiden die we veel tegenkomen in prostaat supplementen.

Zaagpalmextract is goed voor de prostaatfunctie en urinewegen en heeft ook een gunstige invloed op de mannelijke potentie*. Pompoenzaad- en brandnetelextract ondersteunen de gezondheid van de lagere urinewegen en de prostaat.*

Vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd. De meeste vitamine D halen we namelijk uit de zon. Ben je overdag weinig buiten omdat je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt of veel binnen werkt? Dan is een vitamine D supplement zeker aan te bevelen.

Met name in de wintermaanden wordt een vitamine D supplement aanbevolen. In de wintermaanden zijn de dagen korter en de zonkracht te laag om voldoende vitamine D uit de zon te halen. De Gezondheidsraad adviseert alle mannen tussen de 4 en 69 jaar die te weinig zonlicht zien 10 mcg vitamine D per dag extra. Vanaf 70 jaar is het advies om sowieso 20 mcg extra te nemen.

Vruchtbaarheidsupplementen voor een man

Zink en seleen dragen bij tot een normale spermatogenese. Deze mineralen dragen bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zijn daarmee goed voor de kwaliteit van het sperma.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten