Voedingssupplementen man

Het lichaam van de man is natuurlijk anders dan dat van een vrouw. Dit vraagt ook om andere vitamines en mineralen.

Een man gebruikt bij dezelfde inspanning meer energie dan een vrouw. Dit komt omdat mannen meer spierweefsel hebben. Ook kunnen mannen meer behoefte hebben aan ondersteuning van de prostaat, de natuurlijke haargroei en de kwaliteit van het sperma.

Op deze pagina vind je de voedingssupplementen die van toepassing kunnen zijn op mannen.

Meest gekozen supplementen


Multivitamine voor mannen

Gezonde voeding is de basis van een gezonde leefstijl. Helaas lukt het niet vaak om aan al deze voorwaarden (Schijf van 5) te voldoen. Uit onderzoek is gebleken dat maar en klein percentage van de Nederlanders zo dusdanig gezond eet, dat ze alle vitamines en mineralen voldoende binnenkrijgen.

Een multivitamine kan daarom voor veel mensen een gewenste aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Voor mannen zijn er speciale multivitamines die zijn afgestemd op de behoefte van de man. Op deze pagina vind je een deel van ons assortiment. Wil je een volledig overzicht van de multivitamines voor mannen? Dan verwijzen we je graag door naar de pagina Multivitamine Man.

Energie en stress

Mannen verbruiken meer energie dan vrouwen. Dit komt omdat mannen meer spierweefsel hebben. Bij een inspanning zijn mannen meer energie kwijt aan al dat spierweefsel. Hierdoor hebben mannen meer behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen.

Met name vitamine B12 activeert je natuurlijke energie en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Ons lichaam kan een vitamine B12 reserve opbouwen. Maar bij stress raakt deze reserve snel leeg.   

In ons assortiment vind je ook een aantal specifieke voedingssupplementen die je natuurlijke energie activeren en vitamines tegen stress.

Prostaat

De prostaat produceert prostaatvocht en dat neutraliseert de zure omgeving van de vagina. Het speelt daarom een belangrijke rol in de transport van de zaadcellen.

Vanaf de puberteit kan je prostaat groter worden. De mannelijke hormonen (bijvoorbeeld testosteron) zijn hier verantwoordelijk voor. Op latere leeftijd kan deze groei klachten veroorzaken.

Zaagpalm-, brandnetel- en pompoenzaadextract zijn kruiden die we veel tegenkomen in prostaat supplementen.

Zaagpalmextract is goed voor de prostaatfunctie en urinewegen en heeft ook een gunstige invloed op de mannelijke potentie*. Pompoenzaad- en brandnetelextract ondersteunen de gezondheid van de lagere urinewegen en de prostaat.*

Vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd. De meeste vitamine D halen we namelijk uit de zon. Ben je overdag weinig buiten omdat je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt of veel binnen werkt? Dan is een vitamine D supplement zeker aan te bevelen.

Met name in de wintermaanden wordt een vitamine D supplement aanbevolen. In de wintermaanden zijn de dagen korter en de zonkracht te laag om voldoende vitamine D uit de zon te halen. De Gezondheidsraad adviseert alle mannen tussen de 4 en 69 jaar die te weinig zonlicht zien 10 mcg vitamine D per dag extra. Vanaf 70 jaar is het advies om sowieso 20 mcg extra te nemen.

Vruchtbaarheidsupplementen voor een man

Zink en seleen dragen bij tot een normale spermatogenese. Deze mineralen dragen bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zijn daarmee goed voor de kwaliteit van het sperma.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten