Collageen type 2

Collageen type 2 (ofwel collageen type II) is een belangrijk eiwit dat vooral voorkomt in ons kraakbeen. Wanneer je kiest voor een collageen type 2 supplement dan is het belangrijk dat het ongedenatureerd is.

Ongedenatureerd houdt in dat de ruimtelijke structuur van het collageen intact is. Hierdoor kan het makkelijker de maag passeren en komt het ongeschonden in de darm terecht. De meeste type 2 collageen producten zijn afkomstig van het merk UC-II ®. UC-II ® levert ongedenatureerde collageen type 2.

Collageen type 2 van UC-II ®

UC-II ® wordt geproduceerd door Interhealth. Dit is een Amerikaans bedrijf dat veel investeert in wetenschappelijk onderzoek naar collageen type 2. Diverse studies hebben goede resultaten laten zien met UC-II ®.

Het levert collageen type 2 in de ongedenatureerde vorm. Dit is de oorspronkelijke vorm in de ruimtelijke structuur van het collageen. Hierdoor wordt het door je lichaam herkend en komt het gemakkelijker in de darmen terecht.

Gedenatureerd collageen type 2 (tegenovergestelde van ongedenatureerd) is bewerkt door middel van een hydrolysatie proces. Hierbij verandert de structuur en dat is ongunstig.

Het voordeel van ongedenatureerde collageen ten opzichte van gedenatureerd collageen type 2 is dat een dagdosering van 40 mg al volstaat. Bij een gedenatureerde vorm is doorgaans meer nodig om hetzelfde resultaat te behalen.

Toevoegingen in producten

Veel collageen type 2 producten hebben een toevoeging van vitamines en mineralen. Dit maakt de formules compleet omdat sommige vitamines en mineralen de aanmaak van collageen positief beïnvloeden of het product versterken in een bepaald toepassingsgebied.

Collageenformule Pro van Vitals

Collageenformule Pro van Vitals is een complete collageenformule. Het bevat naast collageen type 2 ook ongedenatureerd type I, V en X. De capsules bevatten ook vitamine C (uit Ester C). Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming in ons lichaam.

Bonusan UC-II

Bonusan UC-II bevat naast collageen type 2 ook nog diverse vitamines en mineralen. Zo bevat dit product het mineraal mangaan wat goed is voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Ook vind je in dit product vitamine D, Curcuma Longa, zink, borium en koper.

NOW UC-II

Ook NOW UC-II bevat ongedenatureerd collageen type 2. Het product is aangevuld met Aquamin®. Dit zijn zeemineralen uit rode algen. Deze zeemineralen zijn rijk aan spoorelementen.

Energetica TriComplete

Ben je op zoek naar een Collageen type 2 collageenpoeder? Dan kom je uit bij TriComplete van Energetica. Dit product bevat zowel type 1, 2 als 3. TriComplete is aangevuld met enkele cofactoren die het product compleet maakt.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten