Collageen type 1

Collageen type 1 is het meest voorkomende collageentype in ons lichaam. Ongeveer 90% van het collageen in ons lichaam is type 1. Dit type collageen is belangrijk voor de huid, haar, nagels en botten.

Ons lichaam is zelf in staat om collageen aan te maken. Echter neemt de aanmaak na je 25e levensjaar geleidelijk af. De elasticiteit van de huid wordt minder en er ontstaan fijne lijntjes en rimpels. Collageensupplementen kunnen dan ondersteuning bieden door de huid te hydrateren en het maakt de huid van binnenuit mooier.

Gehydrolyseerd collageen

Collageen is een eiwitvorm dat is opgebouwd uit verschillende aminozuren. De meest gebruikte bronnen voor het collageen in supplementen zijn rund, kip en vis. In collageensupplementen vind je vaak gehydrolyseerd collageen.

Bij gehydrolyseerd collageen worden met behulp van natuurlijke enzymen de aminozuurketens korter gemaakt. Dit noemen we ook wel collageen peptiden. Deze collageen peptiden worden sneller door je lichaam opgenomen. Na inname zijn ze binnen 2 uur in het bloed aanwezig en worden ze getransporteerd naar de organen zoals je huid, organen, botten en spieren.

Collageenpoeders

Gehydrolyseerd collageen komt vaak voor in de vorm van een collageenpoeder. Een collageenpoeder kun je gemakkelijk oplossen in dranken. De meeste collageenpoeders zijn bestand tegen hogere temperaturen. Tot ongeveer 75 graden blijft het poeder zijn werking behouden. Gebruik daarom geen kokend water, maar zo lang je het zelf kunt drinken, kun je het poeder ook toevoegen aan je drank.

De meeste collageenpoeder zijn zo gezuiverd dat je de afkomst van het collageen niet meer proeft. Je kan daarom de meeste collageenpoeders gewoon toevoegen aan water, koffie of een andere drank naar keuze.

Viscollageen

Als we het hebben over collageen type 1 dan moeten we viscollageen even benoemen. Viscollageen wordt ook wel de koningin onder het collageen genoemd omdat dit collageen het meest lijkt op het menselijk collageen. Viscollageen bestaat voornamelijk uit type 1.

Collageen type 1 met ondersteunende nutriënten

Veel collageen type 1 supplementen krijgen ondersteuning van cofactoren. Cofactoren zijn ondersteunende ingrediënten die een supplement compleet maken. Een goed voorbeeld hiervan is Vitamine C. Vitamine C draagt namelijk bij aan de normale collageenvorming.

Omdat collageen type 1 vooral wordt gebruikt voor de huid krijgen deze supplementen vaak ondersteuning van zink. Zink voedt de huid van binnenuit en levert zo een bijdrage in het gezond houden van de huid.

Verschillende types collageen

Er zijn maar liefst 28 verschillende collageentypes. De bekendste 3 zin Type l ,ll en lll. Zoals al benoemd is type 1 belangrijk voor de huid, pezen, haar, nagels en botten. Collageen type 2 is een belangrijk eiwit voor ons kraakbeen en collageen type 3 is belangrijk voor de spieren, aderen en organen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten