Vitamine D voor je kind

Voor kinderen jonger dan 4 jaar geldt het advies om dagelijks extra vitamine D te nemen. De geadviseerde extra dosis is 10 mcg per dag.

Vitamine D3 Druppels zijn gemakkelijk toe te dienen en toe te voegen aan water, melk of een andere drank. Je kan de druppels ook toevoegen aan de fles.

Waarom geven we kinderen extra vitamine D?

Vitamine D is belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem, spieren en botten. Ook draagt het bij tot de normale opname van calcium en fosfor. Kinderen zitten nog volop in de groei en bij een vitamine D-tekort is er een kans op rachitis (Engelse ziekte).  

Assortiment vitamine D voor kinderen


Hoe zat het ook alweer?

Vitamine D staat bekend als de zonvitamine. Dat komt omdat we ongeveer 2/3 deel van onze vitamine D-behoefte uit de zon halen. Het andere deel verkrijgen we via onze voeding.

Veel mensen gebruiken extra vitamine D suppletie wanneer de ‘R’ in de maand zit. De dagen zijn dan korter en we krijgen minder zonlicht op onze huid. Het belang van vitamine D wordt al geruime tijd onderschat. In de orthomoleculaire wereld is het belang van vitamine D al langere tijd bekend. Ook steeds meer overheidsinstanties herkennen het belang. Dat is ook één van de redenen dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid de laatste jaren is opgeschroefd.

Advies vitamine D

Om een potentieel Vitamine D tekort aan te vullen heeft de Gezondheidsraad een advies opgesteld:

Voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar geldt een advies om 10 mcg extra te nemen. Voor vrouwen van 4 tot 49 jaar met een donkere en/of getinte huid of die dagelijks te weinig zonlicht zien, geldt dit advies ook. Voor vrouwen vanaf 50 jaar geldt dat iedereen 10 mcg moet nemen en vanaf 70 jaar zelfs 20 mcg. Voor alle zwangere vrouwen geldt een advies van 10 mcg extra.

Voor mannen van 4 tot 69 jaar met een donkere en/of getinte huid en diegenen die te weinig zonlicht zien, geldt een adviesdosering van 10 mcg. Alle mannen boven de 70 jaar wordt geadviseerd om 20 mcg extra te nemen.

Je zoon of dochter kan ook behoefte hebben aan andere voedingssupplementen. Wil je meer informatie over mogelijke voedingssupplementen voor je kind? Bekijk dan onze pagina voedingssupplementen kind.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten