Vitamine D voor je kind

Voor kinderen jonger dan 4 jaar geldt het advies om dagelijks extra vitamine D te nemen. De geadviseerde extra dosis is 10 mcg per dag.

Vitamine D3 Druppels zijn gemakkelijk toe te dienen en toe te voegen aan water, melk of een andere drank. Je kan de druppels ook toevoegen aan de fles.

Waarom geven we kinderen extra vitamine D?

Vitamine D is belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem, spieren en botten. Ook draagt het bij tot de normale opname van calcium en fosfor. Kinderen zitten nog volop in de groei en bij een vitamine D-tekort is er een kans op rachitis (Engelse ziekte).  

Assortiment vitamine D voor kinderen


Hoe zat het ook alweer?

Vitamine D staat bekend als de zonvitamine. Dat komt omdat we ongeveer 2/3 deel van onze vitamine D-behoefte uit de zon halen. Het andere deel verkrijgen we via onze voeding.

Veel mensen gebruiken extra vitamine D suppletie wanneer de ‘R’ in de maand zit. De dagen zijn dan korter en we krijgen minder zonlicht op onze huid. Het belang van vitamine D wordt al geruime tijd onderschat. In de orthomoleculaire wereld is het belang van vitamine D al langere tijd bekend. Ook steeds meer overheidsinstanties herkennen het belang. Dat is ook één van de redenen dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid de laatste jaren is opgeschroefd.

Advies vitamine D

Om een potentieel Vitamine D tekort aan te vullen heeft de Gezondheidsraad een advies opgesteld:

Voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar geldt een advies om 10 mcg extra te nemen. Voor vrouwen van 4 tot 49 jaar met een donkere en/of getinte huid of die dagelijks te weinig zonlicht zien, geldt dit advies ook. Voor vrouwen vanaf 50 jaar geldt dat iedereen 10 mcg moet nemen en vanaf 70 jaar zelfs 20 mcg. Voor alle zwangere vrouwen geldt een advies van 10 mcg extra.

Voor mannen van 4 tot 69 jaar met een donkere en/of getinte huid en diegenen die te weinig zonlicht zien, geldt een adviesdosering van 10 mcg. Alle mannen boven de 70 jaar wordt geadviseerd om 20 mcg extra te nemen.

Je zoon of dochter kan ook behoefte hebben aan andere voedingssupplementen. Wil je meer informatie over mogelijke voedingssupplementen voor je kind? Bekijk dan onze pagina voedingssupplementen kind.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten