Visolie capsules | Rijk aan Omega 3 vetzuren

Visolie capsules zijn een goed alternatief voor diegene die geen of te weinig vis eet. Vis(olie) bevat de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk (bij een inname van 250 mg DHA en/of EPA per dag).

Dat is ook de reden dat de Gezondheidsraad adviseert om wekelijk 200 mg omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Dit kun je al bereiken door 1 keer per week een portie vette vis te eten. Haal je deze adviesdosering niet? Dan zijn visoliecapsules een goed alternatief. Ben je benieuwd naar onze beste visolie supplementen? We hebben een Top 5 Beste Visolie samengesteld.

Assortiment met Visolie capsules

Welke visolie capsules moet ik nemen?

Er zijn veel verschillende visolie capsules verkrijgbaar en dat maakt het kiezen van een supplement best lastig. Ons assortiment met visolie capsules hebben we speciaal geselecteerd zodat je altijd kunt kiezen voor jouw beste visolie supplement  Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten namelijk:

  • Hoeveelheid visolie per capsule (DHA en EPA)
  • Zuiverheid van het product
  • Duurzaamheid
  • Smaak

Hoeveelheid visolie per capsule

Natuurlijk speelt de hoeveelheid visolie per capsule een rol bij het kiezen van je visolie supplement. De hoeveelheid visolie zegt overigens nog niet alles. De hoeveelheid EPA en DHA is namelijk belangrijker en zorgt uiteindelijk voor de gezondheidsvoordelen.

Is de hoeveelheid EPA en DHA een belangrijk argument voor je? Dan springt Bi-omega 1000 van Biotics er uit. Dit supplement bevat 570 mg EPA en 430 mg DHA per capsule. Eet je helemaal geen vis dan is dit een uitstekend supplement voor je.

Eet je wel eens vis, maar te weinig om aan het advies te voldoen? Dan volstaat een supplement met minder EPA en DHA. Deze supplementen zijn ook iets goedkoper. Je zou in dit geval kunnen kiezen voor Bonusan Omega 3 MSC.

Zuiverheid van visolie

Ons milieu en onze wateren zijn helaas vervuild met dioxines en dioxine-achtige polychloorbifenylen. Deze schadelijke stoffen hechten zich aan klei en komen zodoende in rivieren en oceanen terecht.

Sommige rivieren hebben zelfs een vangstverbod omdat de hoeveelheid schadelijke stoffen te hoog is. Veel visolie capsules worden gezuiverd en zijn daarom veilig te gebruiken. Sommige visoliën blinken echter uit in het zuiveringsproces. Dat zijn Bi Omega 1000, Bi Omega 500 en Plantina Trimare. Plantina Trimare wordt zelfs getest op nieuwe milieustoffen waar nog geen wettelijke voorschriften voor zijn. Deze drie producten zijn aan te bevelen wanneer je kiest voor een zuivere visolie.

Duurzaamheid

Voor het produceren van visolie capsules moeten er vissen worden gevangen. Visvangst heeft een nadelige invloed op het milieu. Sommige soorten hebben het door overbevissing zelfs moeilijk. Om dit in goede banen te leiden, zijn er een aantal keurmerken in het leven geroepen. Dit is bijvoorbeeld het ASC- en MSC-keurmerk. Sommige visoliën worden geproduceerd onder de GOED-normering (Global Organization for EPA en DHA). Deze keurmerken zien er op toe dat het visbestand gezond blijft en dat er geen negatieve effecten zijn op het ecosysteem.

De visolie supplementen uit ons assortiment houden allemaal rekening met duurzaamheid. Ze dragen een keurmerk of houden rekening met een milieuvriendelijke manier van vangen en produceren.

Smaak van het supplement

Hebben supplementen smaken dan? Niet direct. De capsules zijn vaak smaakloos maar in je lichaam gaan ze open en komt de visolie vrij. Bij sommige, met name wat goedkopere visoliën, kun je later last hebben van het opboeren van de visolie. 

Wellicht is het je opgevallen. Bi Omega 1000 van Biotics voldoet aan alle eisen die wij belangrijk vinden bij het kiezen van de beste visolie capsules. Wat ons betreft is Bi Omega 1000 dan ook het beste visolie supplement.

Visolie capsules voor vegetariërs en veganisten

Ben je een vegetariër of veganist dan zijn gewone visolie capsules niet geschikt. Een alternatief voor visolie capsules is algenolie. Algenolie wordt gewonnen uit algen. Vissen halen de omega-3 vetzuren ook uit algen. Een andere naam voor algenolie is plantaardige Omega 3. Zo kun je toch profiteren van de gezondheidsvoordelen van de Omega 3 vetzuren.

Visolie capsules voor kinderen

Kinderen hebben minder Omega 3 vetzuren nodig dan volwassen. Er zijn daarom ook diverse visoliën voor kinderen verkrijgbaar. De visoliecapsules hebben een fruitsmaak zodat je kind het niet vervelend vindt om een capsule te nemen.

MorEPA mini en Vitortho Visolie Kind zijn speciaal ontwikkelde visoliën voor kinderen. MorEPA mini heeft een toegevoegde aardbeiensmaak en Vitortho Visolie Kind heeft een frisse fruitsmaak.

Veelgestelde vragen omtrent visolie capsules

Visolie capsules bevatten de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Deze vetzuren zijn onder andere goed voor je hart, hersenen en bloeddruk.

De Gezondheidsraad adviseert om wekelijks 200 mg Omega 3 vetzuren te nemen. Dit komt neer op eens per week een portie vette vis. Haal je deze adviesdosering niet, dan zijn visolie capsules een goed alternatief.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen te weinig Omega 3 vetzuren binnenkrijgen.

De meeste visolie capsules zijn goed. Echter blinken een aantal producten uit in hoeveelheid EPA en DHA, duurzaamheid en zuiverheid.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten