Tocotriënol

Tocotriënolen zijn vormen van vitamine E. In totaal zijn er vier verschillende tocotriënolvormen: alfa, bèta, gamma en delta.

Tocotriënolen hebben een drie dubbele verbinding in hun molecuulstructuur. Ze hebben meer onverzadigde verbindingen dan tocoferolen en kunnen daardoor beter in de cellen komen. Dat maakt tocotriënolen extra krachtige antioxidanten.

Ons assortiment met tocotriënol complexen

In ons assortiment vind je de tocotriënol complexen van Kala Health en Springfield. Ultra Tocotriënol van Kala Health bevat een hogere dosering dan Spingfield Etrinol. Voor beide supplementen geldt dat de tocotriënol wordt gewonnen uit duurzaam geteelde palmolie.

Ultra Tocotriënol van Kala Health

Ultra Tocotriënol van Kala Health bevat 205 mg aan gemengde tocotriënolen. Alle vier de vormen zijn vertegenwoordigd in de capsules. Kala Health Ultra Tocotriënol bevat 71 mg D-alfa-tocotriënol, 8 mg D-bèta-tocotriënol, 23 mg D-delta-tocotriënol en 103 mg D-gamma-tocotriënol. Dit product is verkrijgbaar in een verpakking van 30 en 180 capsules.

Springfield Etrinol

Springfield Etrinol bevat ook de 4 vier tocotriënolvormen en met als extra toevoeging de alfa tocoferol vorm. Dit voedingssupplement is wat lager gedoseerd dan Ultra Tocotriënol van Kala Health. Het gepatenteerde afgiftesysteem (TocoGaia™) zorgt voor een effectieve opname.

Tocotriënols en tocoferols

Tocotriënols onderscheiden zich, ten opzichte van tocoferolen, door hun driedubbele verbinding. Ze hebben meer onverzadigde verbindingen en kunnen daardoor makkelijker de cellen binnendringen. Deze dubbele verbindingen zorgen ervoor dat ze krachtiger werken als antioxidant.

Wanneer beide vormen worden gecombineerd dan noemen we het een vitamine E complex. Goede vitamine E complexen bevatten alle 8 vormen van vitamine E.

Duurzaamheid

Tocotriënolen worden meestal gewonnen uit palmolie. Het is algemeen bekend dat er veel oerwoud verloren gaat door palmolieplantages. Sommige aanbieders van palmolie lopen voorop in het verduurzamen van de teelt.

De tocotriënolen complexen uit ons assortiment bevatten uitsluitend tocotriënolen van duurzame afkomst. De kwekerijen die de oliën produceren hebben duurzaamheidscertificaten. Je kunt met een gerust gevoel deze complexen aanschaffen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten