Zuivere visolie | Lage concentraties aan verontreinigingen

Zuivere visolieVia ons voedsel krijgen we dagelijks dioxines en dioxine-achtige polychloorbifenylen binnen. Dit zijn schadelijke stoffen die via het milieu in ons voedsel terechtkomen. Dioxines ontstaan tijdens verbrandingen en zijn daardoor nooit helemaal te voorkomen. Wel zijn, door regelgeving, de hoeveelheden verminderd.

Dioxines hechten zich onder andere aan klei. Hierdoor ontstaat er vervuiling in rivieren en oceanen wat vervolgens in de vissen terechtkomt. Sommige wateren bevatten meer onzuiverheden dan anderen. Dat is ook de reden dat er een vangstverbod is voor bijvoorbeeld paling in sommige Nederlandse rivieren. In deze rivieren is een te hoog gehalte aan vervuilende zware metalen aanwezig.

Het water waarin de vis wordt gevangen en het gebruik van de hedendaagse zuiveringstechniek hebben invloed op de zuiverheid van visolie. Een aantal visoliën blinken uit in zuiverheid.


Bi Omega van Biotics

Bi Omega 1000 van Biotics is een zuivere visolie die zich kenmerkt door een ongeëvenaarde zuiverheid en lage gehaltes aan verontreinigen, metalen en oxidatieparameters volgens de gemeten Totox-waarden. Dat geldt ook voor zuivere visolie Bi Omega 500 en Bi-Omega DHA.

Het verschil tussen Bi Omega 1000 en 500 is de hoeveelheid Visolie met de daarbij behorende vetzuren DHA en EPA. Bi Omega 1000 bevat 570 mg EPA en 430 mg DHA. Bij Bi Omega 500 zijn deze hoeveelheden gehalveerd. Daarmee is Bi Omega 500 ook een geschikte zuivere visolie voor kinderen.

Zuivere visolie Plantina Trimare

Plantina besteedt met haar product Trimare ook veel aandacht aan de zuiverheid van visolie. Dit doen ze door middel van een twee-stap zuiveringsproces in de productie. Plantina Trimare wordt zelfs getest op nieuwe milieustoffen waar nog geen wettelijke voorschriften voor zijn.

Algenolie

Vissen halen uit algen de Omega 3 Vetzuren. Algen worden door de vissen gegeten en staan daarmee aan het begin van de voedselketen. Doordat ze aan het begin van de voedselketen staan hebben ze een lage CO2 footprint en bevatten ze weinig tot geen vervuilende stoffen. Algenolie is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Zuiverheid van Visolie

Bij het aanwijzen van het beste visolie supplement speelt de zuiverheid een grote rol. Daarnaast is de hoeveelheid EPA en DHA, opname, en manier van vangen belangrijk.

(Zuivere) visolie is aan te bevelen wanneer je te weinig vis eet. De gezondheidsraad adviseert om eens per week een portie vette vis te consumeren. Haal je dit niet, dan kan een Omega 3 visolie supplement een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding, want zuivere visolie is onder andere goed voor:

  • Ondersteunt de conditie van de ogen(1)
  • Goed voor de hersenen (1)
  • Instandhouding van een normale bloeddruk(2)
  • Goed voor normale triglyceridengehalten in het bloed (3)

(1)    Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

(2)    Bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA

(3)    Bij een dagelijkse inname van 2 g DHA, en niet meer dan 5 g

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten