Zuivere visolie | Lage concentraties aan verontreinigingen

Zuivere visolieVia ons voedsel krijgen we dagelijks dioxines en dioxine-achtige polychloorbifenylen binnen. Dit zijn schadelijke stoffen die via het milieu in ons voedsel terechtkomen. Dioxines ontstaan tijdens verbrandingen en zijn daardoor nooit helemaal te voorkomen. Wel zijn, door regelgeving, de hoeveelheden verminderd.

Dioxines hechten zich onder andere aan klei. Hierdoor ontstaat er vervuiling in rivieren en oceanen wat vervolgens in de vissen terechtkomt. Sommige wateren bevatten meer onzuiverheden dan anderen. Dat is ook de reden dat er een vangstverbod is voor bijvoorbeeld paling in sommige Nederlandse rivieren. In deze rivieren is een te hoog gehalte aan vervuilende zware metalen aanwezig.

Het water waarin de vis wordt gevangen en het gebruik van de hedendaagse zuiveringstechniek hebben invloed op de zuiverheid van visolie. Een aantal visoliën blinken uit in zuiverheid.


Bi Omega van Biotics

Bi Omega 1000 van Biotics is een zuivere visolie die zich kenmerkt door een ongeëvenaarde zuiverheid en lage gehaltes aan verontreinigen, metalen en oxidatieparameters volgens de gemeten Totox-waarden. Dat geldt ook voor zuivere visolie Bi Omega 500 en Bi-Omega DHA.

Het verschil tussen Bi Omega 1000 en 500 is de hoeveelheid Visolie met de daarbij behorende vetzuren DHA en EPA. Bi Omega 1000 bevat 570 mg EPA en 430 mg DHA. Bij Bi Omega 500 zijn deze hoeveelheden gehalveerd. Daarmee is Bi Omega 500 ook een geschikte zuivere visolie voor kinderen.

Zuivere visolie Plantina Trimare

Plantina besteedt met haar product Trimare ook veel aandacht aan de zuiverheid van visolie. Dit doen ze door middel van een twee-stap zuiveringsproces in de productie. Plantina Trimare wordt zelfs getest op nieuwe milieustoffen waar nog geen wettelijke voorschriften voor zijn.

Algenolie

Vissen halen uit algen de Omega 3 Vetzuren. Algen worden door de vissen gegeten en staan daarmee aan het begin van de voedselketen. Doordat ze aan het begin van de voedselketen staan hebben ze een lage CO2 footprint en bevatten ze weinig tot geen vervuilende stoffen. Algenolie is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Zuiverheid van Visolie

Bij het aanwijzen van het beste visolie supplement speelt de zuiverheid een grote rol. Daarnaast is de hoeveelheid EPA en DHA, opname, en manier van vangen belangrijk.

(Zuivere) visolie is aan te bevelen wanneer je te weinig vis eet. De gezondheidsraad adviseert om eens per week een portie vette vis te consumeren. Haal je dit niet, dan kan een Omega 3 visolie supplement een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding, want zuivere visolie is onder andere goed voor:

  • Ondersteunt de conditie van de ogen(1)
  • Goed voor de hersenen (1)
  • Instandhouding van een normale bloeddruk(2)
  • Goed voor normale triglyceridengehalten in het bloed (3)

(1)    Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

(2)    Bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA

(3)    Bij een dagelijkse inname van 2 g DHA, en niet meer dan 5 g

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten