Orthovitaal lactoferrine 100 mg

Dit lactoferrine product van Orthovitaal bevat 100 mg lactoferrine per capsule. Daarmee is dit het laagst gedoseerde lactoferrine supplement in ons assortiment. Een verpakking bevat 60 capsules. De dosering is één tot twee capsules per dag bij of vlak na een maaltijd met water innemen.

Orthovitaal lactoferrine 200 mg

Orthovitaal lactoferrine 200 mg biedt net een beetje meer lactoferrine per dosis. Dit lactoferine supplement bevat ook zink, namelijk 5 mg. Dat is 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink. Zink ondersteunt het immuunsysteem en is mede goed voor de weerstand.

Orthovitaal lactoferrine 300 mg

Een product wat kan worden ingezet als hoog gedoseerde kuur, is Orthovitaal lactoferrine 300 mg. Bij bijvoorbeeld aanhoudende klachten na besmetting met het coronavirus of het bestrijden van andere infecties. Met deze dosering kun je de hoeveelheid lactoferrine in je lichaam snel aanvullen. Extra lactoferrine mag langdurig worden gebruikt. De kans op bijwerkingen is klein.

Orthovitaal lactoferrine 500 mg

De hoogst gedoseerde hoeveelheid lactoferrine is te vinden in Orthovitaal lactoferrine 500 mg. Deze extra hoge dosering wordt (nog) niet zo heel vaak gebruikt bij lactoferrine supplementen. Met deze intensieve kuur neem je dagelijks 500 mg of zelfs een dubbele hoeveelheid.

De hoogwaardige functionele lactoferrine van Orthovitaal bevat ten minste 95 procent pure lactoferrine per capsule. Uit test blijkt dat in Orthovitaal lactoferrine geen LPS is gedecteerd. De lactoferrine is verpakt in maagsapresistente capsules.

Voor welk product je kiest, hangt onder andere af van je leeftijd, hoe je je lichamelijk voelt, je voedingspatroon, je leefstijl  en je geslacht. Er is geen aanbevolen dosering.  De meest verkochte supplementen bevatten een dosering van 200 mg of 300 mg lactoferrine. In wetenschappelijk onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van een dosering van 150 mg per capsule.

Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een heel belangrijke voedingsstof voor baby’s. Die krijgen het binnen door moedermelk of verrijkte poedermelk. Vooral de eerst moedermelk die toeschiet na de bevalling (het colostrum) biedt grote hoeveelheden lactoferrine. Die zit vol eiwitten, afweerstoffen, vitamines en mineralen voor de versterking van het immuunsysteem van de pasgeborene.

lactoferrine borstvoeding


Ook ondersteunt lactoferrine een gezonde damflora en dat komt vooral door de ijzerbindende eigenschappen van het eiwit. Dit eiwit kan ijzer aan zich binden en transporteren. Hierdoor kunnen ziekmakende bacteriën in je darmen, die zich voeden met ijzer, zich niet vermeerderen. IJzer heeft tevens een positieve invloed op het immuunsysteem. In onze blog Lactoferrine bij ijzertekort lees je meer over het verbeteren van de ijzerstatus in je lichaam met behulp van lactoferrine.

Vitamine B12 wordt ook door lactoferrine in het lichaam vervoerd. Deze vitamine is onder andere van belang voor de vorming van rode bloedcellen (zuurstoftransport), het immuunsysteem en het geheugen. Je huid zou eveneens kunnen profiteren van de goede eigenschappen van dit ontstekingsremmende melkeiwit.

Je lichaam kan zelf een kleine hoeveelheid lactoferrine aanmaken. Het zit bijvoorbeeld in slijmvliezen, traanvocht, speeksel en het maagdarmkanaal. Soms kan je lichaam iets extra’s gebruiken en dan komen lactoferrine supplementen om de hoek kijken. Die zijn geschikt voor volwassenen maar ook voor baby’s en kinderen. Orthovitaal lactoferrine wordt geproduceerd in Nederland.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten