Orthovitaal lactoferrine

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit dat, mede door de toevoeging van zink of soms ook vitamine C, ondersteuning kan bieden aan het immuunsysteem. Baby’s krijgen deze bouwstof binnen via borstvoeding. Voor flesvoeding en voedingssupplementen voor volwassenen is de bron rauwe koemelk. Orthovitaal biedt lactoferrine aan met uitsluitend de hoogst gezuiverde kwaliteit.

Orthovitaal lactoferrine is geschikt voor het aanvullen van het lichaamseigen eiwit of als onderdeel van een kuur. Daarom biedt Orthovitaal lactoferrine aan in verschillende doseringen:

Orthovitaal lactoferrine 100 mg

Dit lactoferrine product van Orthovitaal bevat 100 mg lactoferrine per capsule. Daarmee is dit het laagst gedoseerde lactoferrine supplement in ons assortiment. Een verpakking bevat 60 capsules. De dosering is één tot twee capsules per dag bij of vlak na een maaltijd met water innemen.

Orthovitaal lactoferrine 200 mg

Orthovitaal lactoferrine 200 mg biedt net een beetje meer lactoferrine per dosis. Dit lactoferine supplement bevat ook zink, namelijk 5 mg. Dat is 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink. Zink ondersteunt het immuunsysteem en is mede goed voor de weerstand.

Orthovitaal lactoferrine 300 mg

Een product wat kan worden ingezet als hoog gedoseerde kuur, is Orthovitaal lactoferrine 300 mg. Bij bijvoorbeeld aanhoudende klachten na besmetting met het coronavirus of het bestrijden van andere infecties. Met deze dosering kun je de hoeveelheid lactoferrine in je lichaam snel aanvullen. Extra lactoferrine mag langdurig worden gebruikt. De kans op bijwerkingen is klein.

Orthovitaal lactoferrine 500 mg

De hoogst gedoseerde hoeveelheid lactoferrine is te vinden in Orthovitaal lactoferrine 500 mg. Deze extra hoge dosering wordt (nog) niet zo heel vaak gebruikt bij lactoferrine supplementen. Met deze intensieve kuur neem je dagelijks 500 mg of zelfs een dubbele hoeveelheid.

De hoogwaardige functionele lactoferrine van Orthovitaal bevat ten minste 95 procent pure lactoferrine per capsule. Uit test blijkt dat in Orthovitaal lactoferrine geen LPS is gedecteerd. De lactoferrine is verpakt in maagsapresistente capsules.

Voor welk product je kiest, hangt onder andere af van je leeftijd, hoe je je lichamelijk voelt, je voedingspatroon, je leefstijl  en je geslacht. Er is geen aanbevolen dosering.  De meest verkochte supplementen bevatten een dosering van 200 mg of 300 mg lactoferrine. In wetenschappelijk onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van een dosering van 150 mg per capsule.

Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een heel belangrijke voedingsstof voor baby’s. Die krijgen het binnen door moedermelk of verrijkte poedermelk. Vooral de eerst moedermelk die toeschiet na de bevalling (het colostrum) biedt grote hoeveelheden lactoferrine. Die zit vol eiwitten, afweerstoffen, vitamines en mineralen voor de versterking van het immuunsysteem van de pasgeborene.

lactoferrine borstvoeding


Ook ondersteunt lactoferrine een gezonde damflora en dat komt vooral door de ijzerbindende eigenschappen van het eiwit. Dit eiwit kan ijzer aan zich binden en transporteren. Hierdoor kunnen ziekmakende bacteriën in je darmen, die zich voeden met ijzer, zich niet vermeerderen. IJzer heeft tevens een positieve invloed op het immuunsysteem. In onze blog Lactoferrine bij ijzertekort lees je meer over het verbeteren van de ijzerstatus in je lichaam met behulp van lactoferrine.

Vitamine B12 wordt ook door lactoferrine in het lichaam vervoerd. Deze vitamine is onder andere van belang voor de vorming van rode bloedcellen (zuurstoftransport), het immuunsysteem en het geheugen. Je huid zou eveneens kunnen profiteren van de goede eigenschappen van dit ontstekingsremmende melkeiwit.

Je lichaam kan zelf een kleine hoeveelheid lactoferrine aanmaken. Het zit bijvoorbeeld in slijmvliezen, traanvocht, speeksel en het maagdarmkanaal. Soms kan je lichaam iets extra’s gebruiken en dan komen lactoferrine supplementen om de hoek kijken. Die zijn geschikt voor volwassenen maar ook voor baby’s en kinderen. Orthovitaal lactoferrine wordt geproduceerd in Nederland.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten