Vitakruid probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die je helpen bij het herstel van je darmflora. Vitakruid biedt met de Symflora® formule probiotica supplementen aan voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Vitakruid Symflora Original helpt met levende bacteriën het darmmicrobioom van volwassenen weer in balans te brengen. Vitakruid Symflora Junior is bestemd voor kinderen van 1 tot 12 jaar en Vitakruid Symflora Baby ondersteunt de allerkleinsten. Een mooie complete formule met probiotica met passende bacteriestammen voor iedere levensfase.  


De Symflora formules bieden probiotica met meerdere bacteriestammen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat probiotica met meerdere stammen effectiever zijn dan een probioticum met slechts één stam.

En heel belangrijk: de bacteriestammen hebben een groot overlevingspercentage. De probiotica van Vitakruid zijn bestand tegen de verteringssappen in het maagdarmkanaal en bereiken levend de darmen. Vitakruid Symflora is een probiotica poeder dat is verpakt in sachets. Die geven optimale bescherming tegen vocht, licht en lucht.

Symflora Original voor volwassenen

Vitakruid Symflora Original bevat acht verschillende stammen. De probiotica in dit voedingssupplement worden aangevuld met prebiotica. Dat zijn voedingsvezels die onder andere voorkomen in groente, fruit en granen. Ze dienen als voeding voor de bacteriën in de darmen. De prebiotica in dit supplement die de groei van goede bacteriën stimuleren zijn: inuline, FOS en dextrine.

Een goede darmflora is nodig voor een goede algehele gezondheid. Dat is onder andere belangrijk voor een optimale spijsvertering en een goed werkend immuunsysteem. Ook is er een wisselwerking tussen de darmen en de hersenen. De bacteriën die in de darmen leven beïnvloeden je hersenen en je gedrag.

Antibiotica

Symflora Original kan worden gebruikt in combinatie met antibiotica. De probiotica kan twee uur na de antibiotica worden ingenomen. Een antibioticakuur doodt zowel de goede als slechte bacteriën. Dat kan zorgen voor disbalans en ongemakken zoals diarree of harde ontlasting. Symflora Original vult de goede bacteriën weer aan. Na de antibioticakuur ga je nog even door met het slikken van Symflora Original.

Symflora Junior voor kinderen

De Symflora Junior sachets voor kinderen bevatten zes verschillende bacteriestammen (twee bifidobacteriën en vier lactobacillus bacteriën). Deze probioticastammen passen het beste bij de behoefte van 1- tot 12-jarigen.  Ook dit product is verrijkt met prebiotica (voedingsbron van probiotica). Hierdoor hebben de probiotica bacteriën meer kans om in de darmen te overleven. In Symflora Junior zit ook 5 mcg vitamine D3 per verpakking voor een goede weerstand.

Symflora Baby

Voor baby’s (tot 1 jaar) biedt Vitakruid Symflora Baby aan met vier verschillende bifidobacteriestammen. Deze zijn van nature al aanwezig. Symflora Baby, dat precies is afgestemd op de behoefte van baby’s in hun eerste jaar, bevordert een goede darmflora en voorkomt dat ongunstige darmbacteriën zich kunnen vermeerderen.

Dit probioticasupplement kan ook door de moeder worden gebruikt. Dit kan vanaf de 32e week van de zwangerschap en tijdens de borstvoeding. Symflora Baby kan bovendien worden toegevoegd aan flesvoeding of afgekolfde moedermelk.

Waarom probiotica?

Bij een optimale gezondheid van je darmen zijn de goede en slechte bacteriën die daar leven in evenwicht. Door slechte eetgewoontes, stress, ziekte, een zwak immuunsysteem en een antibioticakuur kan je darmflora uit balans raken. Ook door zwangerschap kan je behoefte hebben aan een probiotica kuur voor het herstel  en versterken van je darmflora.

Verwacht niet direct resultaat. Je darmflora heeft tijd nodig om zich te herstellen. Probiotica moeten een aantal weken dagelijks worden gebruikt voor je de voordelen ervan ervaart. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten