Probiotica kuur

Het volgen van een probiotica kuur kan helpen om je darmflora weer in goede conditie te brengen én daarin te houden. Een gezonde darmflora is belangrijk voor onder andere je spijsvertering, je immuunsysteem en voor je stoelgang.

Advies probiotica kuur

Wanneer je een probiotica kuur wilt volgen dan kun je dit het beste een aantal maanden gebruiken. Enkele weken probiotica brengt je darmflora niet in balans. Je klachten kunnen verholpen zijn, maar je darmflora kan nog steeds ontregeld zijn. 

Over het algemeen is een breed probiotica supplement (hoeveelheid stammen) het beste. Hierin blinkt Bonusan Bacteri 17 Expert Resilience in uit. Dit probiotica supplement bevat maar liefsts 17 verschillende stammen. Je kan dit supplement langere tijd gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om te starten met het hoge gedoseerde probiotica supplement Bioflora Kuur 100 Miljard van Orthovitaal. Dit supplement bevat 100 miljard kolonievormende eenheden (KVE). Je geeft je lichaam hiermee een 'probiotica boost'. Vervolgens kun je overstappen op een lager gedoseerd probiotica supplement. 

Klachten bij een verstoorde darmflora

In onze dikke darm leven miljoenen darmbacteriën. Dit zijn zowel goede als slechte bacteriën. Bij een gezonde darmflora zijn deze twee bacteriën in evenwicht. De darmflora kan echter verstoord raken en hierdoor krijgen de schadelijke bacteriën de kans om zich te vermenigvuldigen. Het is belangrijk om je darmflora te herstellen.

Klachten die kunnen optreden bij een dergelijke verstoring van het evenwicht zijn bijvoorbeeld diarree, buikpijn of obstipaties. Een verstoorde darmflora kan bijvoorbeeld optreden bij:

  • Gebruik van antibiotica of andere medicijnen (Lees ook: Probiotica na antibiotica)
  • Stress
  • Infecties
  • Ziektes
  • Bepaalde behandelingen zoals een operatie
  • Langdurig gebruik van ongezond voedsel 

Een probiotica kuur kan voor herstel zorgen van je darmflora. Er zijn verschillende probiotica producten die kunnen bijdragen. Uit onderzoek is gebleken dat een mix van verschillende probiotische stammen het beste effect geeft. Vaak wordt een probiotica kuur met een brede samenstelling aanbevolen. Een goed voorbeeld hiervan is Bacteri 17 Expert Resilience (Bonusan), Probio Forte (Nutramin) of één van de Bacteri producten van Bonusan. Bacteri 17 Expert Resilience bevat maar liefst 17 verschillende stammen. Daarmee is het veruit de breedste probiotica kuur uit ons assortiment. Probio Forte bevat 7 stammen en Pro Flora Balance bevat 6 stammen. 

Wil je meer producten bekijken? Bekijk hier ons Probiotica assortiment. Voor een probioticakuur voor kinderen verwijzen we je graag naar ons Probiotica Kind assortiment.

Hoe lang moet ik een probiotica kuur volgen?

Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Het is per persoon verschillend. Over het algemeen is het aan te bevelen om langere tijd (meerdere maanden) een probiotica kuur te volgen. Pas bij langdurig gebruik kan er een merkbaar effect optreden. Het kan zijn dat de klachten naar verloop van tijd verminderen maar dat je darmflora nog niet in balans is. 

Een probiotica kuur met yoghurtjes

Probiotica is ook verkrijgbaar in yoghurtvorm. Yoghurt mag je altijd als een gezond product beschouwen maar kan niet als probiotica kuur gebruikt worden. Het is pas effectief als de bacteriën, na inname, het spijsverteringskanaal overleven zodat ze daadwerkelijk de darmen levend bereiken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat klinische effecten met goede probiotica bacteriën niet worden behaald met yoghurtjes.

Veelgestelde vragen omtrent probiotica kuren

Voor een optimaal resultaat kun je het beste enkele maanden een probiotica kuur volgen. Hoewel je klachten verholpen kunnen zijn, kan je darmflora nog steeds ontregeld zijn.

Brede probiotica supplementen zijn beter. Met breed bedoelen wij de hoeveelheid verschillende stammen en de daarbij behorende kolonievormende eenheden (KVE).

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten