Vitamine D3 Druppels | Makkelijk te doseren en toe te dienen

Vitamine D3 druppelsVitamine D3 druppels zijn ideaal voor diegene die behoefte heeft aan extra vitamine D3. En bijna iedereen heeft wel behoefte aan extra vitamine D. Bij ‘Vitamine D advies’ (onderaan deze pagina) vind je een suppletie advies.

De vitamine D3 druppels zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassen. Met de handige druppelaar is de juiste hoeveelheid makkelijk te doseren. Vitamine D3 druppels kun je toevoegen aan water, vruchtensap of yoghurt. Je kan de druppels bij gebruik voor kinderen ook vermengen met warme dranken of pap. Het is zelfs mogelijk om de druppels te vermengen met je eten.

Assortiment vitamine D3 druppels

Met een flesje vitamine D3 druppels ben je lange tijd voorzien van extra vitamine D. Een flesje van bijvoorbeeld 20 ml bevat ongeveer 600 druppels en is daarmee al goed voor 120 dagdoseringen.

Het belang van vitamine D

In de gezondheidswereld is het belang van vitamine D al lange tijd bekend. Ook steeds meer onderzoeksresultaten laten zien dat hoge doseringen goed zijn voor onze spieren, het versterken van het immuunsysteem, sterke botten en gebit. Ook steeds meer overheidsinstellingen zien het belang van vitamine D. Dit is dan ook de reden dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en toegestane doseringen telkens worden verhoogd.

Vitamine D3 druppels worden vooral gebruikt wanneer de ‘R’ weer in de maand zit. De dagen zijn dan korter en daardoor krijgen we weinig zonlicht op onze huid. Maar ook in de lente en zomer krijgen veel mensen te weinig vitamine D binnen. Dat komt enerzijds doordat we veel binnen zitten (bijvoorbeeld met een kantoorbaan) en anderzijds omdat we ons beter beschermen tegen de zon.

Vitamine D3 is effectiever

Vitamine D komt vooral voor in de vormen vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Vitamine D2 is een plantaardige vorm en vitamine D3 is een dierlijke vorm. Wij mensen maken in de huid ook cholecalciferol (vitamine D3) aan. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat vitamine D3 effectiever is dan vitamine D2. Vitamine D3 wordt dan ook als de beste vitamine D gezien.

Vitamine D wordt door je darmen beter opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is. Dit is ook de reden dat veel vitamine D druppels een kleine hoeveelheid olijf- of zonnebloemolie bevat.

Vitamine D advies

Vitamine D wordt ook de zonvitamine genoemd. Dat komt omdat we ongeveer 2/3 deel van onze vitamine D behoefte uit de zon halen. Het andere deel komt binnen via voeding. Vitamine D3 druppels zijn geschikt om een eventueel vitamine D tekort aan te vullen.

Bij jongere kinderen is aangetoond dat een vitamine D supplement het risico op rachitis vermindert. Ons assortiment bevat een vitamine D voor kinderen (Vitortho Vitamine D3 druppels Kind). Voor een completer supplement kun je ook kiezen voor een multivitamine speciaal voor kinderen. Bij ouderen is vitamine D belangrijk voor de botten en bij zwangere vrouwen vermindert het de kans op een te laag geboortegewicht.

Vitamine D maken we aan wanneer onze huid in contact komt met de zon. Mensen met een getinte of donkere huid maken minder vitamine D aan dan mensen met een blanke huid. Voor deze groep is het advies voor extra vitamine D al lange tijd bekend. Kom je te weinig in de zon dat is het ook aan te bevelen.

Suppletieadvies vitamine D

Kinderen

  • 0 - 3 jaar (iedereen) - 10 mcg extra

Vrouwen

  • 4 - 49 jaar (donkere/getinte huid) 10 mcg extra
  • 4 - 49 jaar (weinig zonlicht) 10 mcg extra
  • 50 - 69 jaar (iedereen) 10 mcg extra
  • 70 jaar en ouder (iedereen) 20 mcg extra
  • Zwangere vrouwen (iedereen) 10 mcg extra

Mannen

  • 4 - 69 jaar (donkere/getinte huid) 10 mcg extra
  • 4 - 69 jaar (weinig zonlicht) 10 mcg extra
  • 70 jaar en ouder (iedereen) 20 mcg extra

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten