De 'R' in de maand | Welke vitamines zijn belangrijk?

De R in de maand; het wordt koud en de dagen worden korter. September, oktober, november, december, januari, februari, maart en april zijn allemaal maanden met de R. Dit is de periode dat men vroeger weinig vers fruit en groente tot de beschikking had. We kunnen ons dat nu niet meer voorstellen. Maar toch kunnen we in deze maanden wel extra vitamines gebruiken.

In deze periode is een verhoogde weerstand door het versterken van het immuunsysteem aan te bevelen. Dit krijg je door Vitamine C en Vitamine D te gebruiken. Je vindt deze vitamines gezamenlijk terug in de beste multivitamines supplementen. Maar ze zijn ook los verkrijgbaar zodat je specifiek een bepaalde vitamine kunt innemen.

Welke vitamines neem ik wanneer de R in de maand zit?

Vroeger, wanneer de R in de maand zat, kreeg men een lepel levertraan. Wellicht ken je dit zelf nog wel en heb je hier slechte herinneringen aan. Een lepel levertraan smaakte namelijk behoorlijk vies. Levertraan bestaat nog steeds en steeds meer mensen gebruiken het weer.

Levertraan

Levertraan bevat Vitamine A en Vitamine D en zit ook boordevol EPA en DHA. Dit zijn Omega 3 vetzuren die we ook vinden in Visolie tabletten. Tegenwoordig wordt levertraan gezuiverd en heeft het die nare smaak niet meer. Het is verkrijgbaar in smaakloze capsules en softgels.

Vitamine C

Vitamine C is een echte weerstand vitamine en is daarom tijdens de 'R' maanden aan te bevelen. Naast de weerstand is Vitamine C goed voor 15 verschillende processen in ons lichaam.

Vitamine D

Vitamine D halen we voor twee derde deel uit de zon. Wanneer de R in de maand zit schijnt de zon stukken minder. Het wordt later licht en vroeger donker. Als we dan overdag veel binnen zijn dan missen we deze vitamine uit de zon. Het is daarom ook aan te bevelen om in deze maanden het Vitamine D tekort aan te vullen. Extra Vitamine D suppletie wordt ook steeds vaker aanbevolen in alle andere maanden van het jaar.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten