Vitamine B2 (Riboflavine)

Vitamine B2 staat ook wel bekend als riboflavine. Deze vitamine is onder andere nodig voor de energievoorziening in het lichaam. In het verleden dacht men dat er maar één soort B vitamine was, maar naar onderzoek is gebleken dat er maar liefst 8 verschillende soorten zijn. Alle vitamine B soorten bij elkaar noemen we het Vitamine B Complex.

Riboflavine kan een onschuldige en heldergele verkleuring geven aan je urine. Gebruik vitamine B2 bij voorkeur in combinatie met een Vitamine B complex of een goede Multivitamine.


Waar is vitamine B2 goed voor?

Vitamine B2 speelt voornamelijk een rol in de energievoorziening in het lichaam. Maar er zijn meer voordelen toe te kennen aan deze vitamine:

  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
  • Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Helpt bij de verzorging van de huid (van binnenuit)
  • Is goed voor het gezichtsvermogen
  • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
  • Heeft een anti-oxidatieve werking

De vormen riboflavine

In eten en drinken wordt deze soort vitamine riboflavine, flavine-mono en adenine (di-) nucleotide genoemd. In supplementen zit meestal riboflavine of riboflavine-5-fosfaat.

Vitamine B2 tekort

Een vitamine B2 tekort kan leiden tot vermoeidheidsklachten. Maar ook kunnen er ontstekingen van de huid ontstaan bij je mondhoeken. Een tekort kan ook leiden tot een verlaging van het hemoglobinegehalte. Hemoglobine is de rode kleurstof in ons bloed en vervoert het zuurstof in ons lichaam.

Teveel vitamine B2

Als je teveel vitamine B2 (riboflavine) eet neemt je lichaam maar een klein deel op. De rest verlaat op een natuurlijke wijze het lichaam. Er zijn ook geen negatieve effecten bekend van te veel vitamine B2.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten