Waar is zwavel goed voor?

Je lichaam kan niet zonder zwavel. Het is dus een essentieel mineraal, eentje die je nodig hebt. Zwavel krijg je binnen door voedsel of voedingssupplementen met MSM (methylsulfonylmethaan). Dit is een organisch gebonden zwavel. Dat is de vorm waarin zwavel voorkomt in planten, dieren en mensen.

Zwavelhoudende aminozuren zijn: methionine en cysteïne. Aminozuren zijn de bouwstenen van je lichaam. Je haalt ze uit eiwitten. Ze zijn, samen met vitamine C, nodig voor het maken van nieuwe cellen in botten, spieren, organen (ook de huid), het zenuwstelsel en het bloed. Keratine bestaat voornamelijk uit cysteïne. Methionine zorgt voor de aanmaak van zwavelhoudende moleculen als glutathion en SAMe

Zwavel is in elke lichaamscel te vinden. Botten, spieren, huid, hersenen, haren en nagels hebben zwavel nodig. Het is ook noodzakelijk voor de aanmaak van insuline.

Waar zit zwavel in?

Mensen kunnen zwavel niet zelf aanmaken maar nemen dit op via hun voedsel. Voedingsmiddelen die zwavel bevatten zijn onder andere kip, vis (zalm, kabeljauw, sardientjes), noten, eieren, knoflook, ui, spinazie en kool. De hoeveelheden zijn niet zo groot en bij voedselbereiding gaat een groot deel verloren. Ook in moedermelk zit zwavel, evenals in regenwater.    

Zwavel is ook een onderdeel van de vitamines B1 en B8. Deze vitamines helpen energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Vitamine B8 is bovendien goed voor je haren en helpt bij het gezond houden van de huid.

Hoeveel MSM per dag?

Omdat MSM nog niet volledig wetenschappelijk is onderzocht, wordt ook niet aangegeven hoeveel je hier dagelijks van nodig hebt.

We weten wel dat mensen een tekort kunnen hebben aan zwavel. Heb je te weinig zwavel in je lichaam dan kan je gezondheidsproblemen krijgen. Vooral bij senioren neemt de hoeveelheid zwavel in het lichaam af. Ook als je weinig voedingsstoffen met eiwitten eet, kun je een tekort hebben.

MSM capsules

MSM is te koop in tabletvorm. Ook verkopen we MSM in capsules. Capsules zijn vaak net ietsje beter door te slikken dan tabletten. Ze zijn smaakloos, worden sneller afgebroken in het lichaam en de werking is iets effectiever. Tabletten zijn langer houdbaar. Je kunt ze door het midden breken. In ons assortiment zitten MSM tabletten van NOW en Vitals.

MSM zit ook in huidproducten, multivitamine en producten met glucosamine. Glucosamine, chrondroitine en MSM versterken elkaars werking. We verkopen diverse complexen multimineralen (met daarin MSM), onder andere van VitOrtho, Bonusan, Nutramin en Energetica Natura.

MSM poeder

MSM in niet alleen verkrijgbaar in tabletten maar ook in poeder en gel. MSM poeder wordt het meest verkocht. Dit poeder wordt door het lichaam goed opgenomen. Het poeder los je makkelijk op in water. Maak eens je eigen zwavelbad. Dit heeft een heilzame werking voor je lichaam. MSM gel is voor uitwendig gebruik en kan makkelijk worden aangebracht. 

MSM kan op twee manieren worden geproduceerd: oplossen in water of distilleren. De eerste methode is het goedkoopste, de tweede methode levert de meest pure MSM op. Dit wordt ook wel OptiMSM genoemd. Let daar op bij de aanschaf.  

Wettelijk gezien mag er geen (complete) informatie worden verstrekt over de toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten