SAMe (S-Adenosyl-L-Methione)

SAMe staat voor S-Adenosyl-L-Methione. Zoals de volledige naam al laat zien behoort het tot L-methionine. Methionine is een essentieel aminozuur. Dit houdt in dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken. We zijn volledig afhankelijk van onze voeding.

SAMe (S-Adenosyl-L-Methione) is door het lichaam omgezet vanuit methionine die niet in eiwitten wordt ingebouwd en door reactie met ATP. Het voordeel van een SAMe supplement is dan ook dat het niet meer hoeft worden omgezet. Het is direct beschikbaar voor het lichaam.

SAMe in voeding

SAMe komt niet voor in voedingsproducten. Dat komt omdat het lichaam het omzet vanuit methionine. Methionine komt wel voor in voeding. Zo bevatten paranoten goede hoeveelheden methionine. We vinden het ook terug in vlees, schaaldieren, gevogelte, vis, eieren, zuivel, noten en zaden.

SAMe supplement

Er zijn ongeveer 500 verschillende aminozuren. Slechts 20 hiervan worden als bouwstenen voor ons lichaam gezien. Deze 20 aminozuren worden ook wel fundamentele aminozuren genoemd. Wanneer ons lichaam zelf het aminozuur kan aanmaken, wordt het een niet-essentieel aminozuur genoemd. Wanneer je lichaam niet in staat is om het zelf aan te maken dan zijn we afhankelijk van onze voeding. Deze aminozuren worden essentiële aminozuren genoemd.

Een SAMe supplement wordt vaak gemaakt door fermentatie waarbij de ruimtelijke vorm wordt geproduceerd. Deze ruimtelijke vorm komt voor in ons lichaam en zo blijf je dicht bij de natuur. SAMe speelt onder andere een rol in de overdracht van zwavel in het lichaam. Het wordt via de methioninecyclus omgezet in cysteïne. Wat vervolgens weer wordt omgezet in glutathion of taurine.

SAMe speelt ook een rol in de vorming van creatine. Creatine supplementen worden veel gebruikt door sporters. Naarmate we ouder worden neemt het vermogen om SAMe aan te maken af.

Ons assortiment SAMe

In ons SAMe assortiment vind je 3 verschillende producten. We beschrijven ze hier kort. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

SAMe-400 complex van Bonusan

De SAMe-400 complex capsules van Bonusan bevatten 200 mg natuurlijke S-Adenosyl-L-Methione per capsule. Dit is een natuurlijke SAMe wat afkomstig is uit fermentatie. Je kunt kiezen uit een verpakking met 30 of 90 capsules.

SAMe van Vitals

SAMe van Vitals bevat ook 200 mg S-Adenosyl-L-Methione per capsule. De plantaardige capsules zijn aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron. Elke verpakking bevat 60 capsules.

SAMethylate Plus van Biotics

SAMethylate Plus bevat naast S-Adenosyl-L-Methione ook andere vitamines. Deze extra toevoegingen geven SAMethylate ook het ‘Plus’ predicaat. Elke capsule bevat 200 mg S-Adenosyl-L-Methione en heeft als extra toevoeging onder andere vitamine B6, vitamine B12, L-Methionine, folaat en Choline. In de verpakking zitten 60 capsules.

Veelgestelde vragen omtrent SAMe

SAMe staat voor S-Adenosyl-L-Methione. SAMe is door het lichaam omgezet vanuit methionine die niet in eiwitten wordt ingebouwd. Dit in reactie met ATP.

SAMe komt niet voor in ons voedsel. Methionine wel. Methionine moet eerst door ons lichaam worden omgezet naar SAMe.

Goede bronnen van Methionine zijn paranoten. Het zit ook in vlees, vis, zuivel, noten en zaden.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten