Multivitamines en andere supplementen voor tieners

De eetgewoontes van tieners laten nogal eens te wensen over. Ze hebben weinig zin in eten, lusten niets en slaan maaltijden over. Of ze zijn bezig met hun gewicht en eten mondjesmaat. Het kan ook zijn dat ze juist veel te vet en veelal ongezond eten. Een goede multivitamine is dan een welkome aanvulling op de voeding.

Multivitamines voor tieners zijn speciaal afgestemd op de behoefte van deze doelgroep. Bij het slikken van een multivitamine krijgen ze dus tenminste alle nodige voedingsstoffen binnen. Elke dag de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen is belangrijk voor zowel lichamelijke als ook geestelijke groei.

Hulpmiddel

Gezonde voeding en voldoende beweging is natuurlijk heel belangrijk voor een gezond lichaam. Voedingssupplementen kunnen hierop een aanvulling zijn. Extra voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en kruidenpreparaten) kunnen helpen voor meer weerstand en meer energie en bij stemmingswisselingen en stress. Ook de cognitieve functies varen er wel bij.  

Waarom?

In de puberteit hebben meisjes en jongens te maken met heel veel veranderingen. Het lichaam van pubers groeit hard. Ook hun zenuwstelsel ontwikkelt zich steeds verder. Daarnaast hebben ze te maken met hormonen, heel veel hormonen. Dit gaat weer gepaard met heftige emoties en onzekerheid. Ook slapen wil nog wel eens problemen opleveren.

Welke supplementen?

Van belang voor jongens en meisjes in het voortgezet onderwijs zijn de vitamines B1, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en C en magnesium. Die dragen bij tot een normale psychologische functie. Ze zijn goed voor het concentratievermogen, de leerprestatie en het geheugen. Van belang voor het zenuwstelstel zijn de vitamines B1, B2, B3, B6, B8, B12 en C en de mineralen calcium, jodium, kalium, koper en magnesium.

Stress

Tieners die druk ervaren door schoolwerk of last hebben van prestatiedruk kunnen een vitamine B-complex, vitamine C, magnesium, zink, ijzer, jodium of enkele kruiden slikken. Deze supplementen zorgen voor ontspanning en innerlijke rust. Ze kunnen ook worden ingezet tegen stemmingswisselingen en slapeloosheid.

tieners-stress

Bij (examen)stress verbruik je meer magnesium. Kies voor een supplement met een organische vorm van magnesium die goed door het lichaam kan worden opgenomen, zoals citraat of bisglycinaat. Magnesium bevordert daarnaast de natuurlijke energie in het lichaam en werkt dus goed tegen moeheid of vermoeidheid.

Concentratieproblemen

Een vitamine B-complex is ook een aanrader bij concentratie- en geheugenproblemen. De B-vitaminen zijn goed voor de mentale veerkracht. Bij geestelijke druk is vitamine C een goede ondersteuning. Vitamine C ondersteunt de opname van ijzer in het bloed. Meisjes die menstrueren hebben nogal eens een ijzertekort. IJzer is onder andere goed voor de concentratie en het geheugen en helpt bij vermoeidheid. Een ander mineraal dat van belang is bij geestelijke inspanning is magnesium. Dit draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen. Zink is eveneens goed voor een heldere geest.

DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Visoliecapsules vol gezonde omega 3 vetten zijn gunstig voor een goede geestelijke balans. Een aanrader voor jongeren. 

Meisjes en jongens met een donkere huidskleur of tieners die overdag niet veel in de zon komen, wordt geadviseerd dagelijks 10 mcg extra vitamine D te slikken. Vitamine D is onder andere goed voor de weerstand.

Kruiden

Fytotherapie is ook een uitstekende keuze voor jongeren. Er zijn genoeg geneeskrachtige planten en kruiden voor weerstand, energie, ontspanning, een beter humeur en geestelijke veerkracht beschikbaar. Ook voor de huid, menstruatieklachten en slaapproblemen zijn tal van kruiden te vinden met een genezende werking. Klik hier voor meer informatie over geneeskrachtige kruiden.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten