Mariadistel

Mariadistel (Silybum marianum) staat vooral bekend om zijn positieve invloed op de leverfunctie. Het ondersteunt namelijk de reinigende werking van de lever*. Mariadistel draagt ook bij aan de normale weerstand tegen stress en heeft een gunstige werking op het hart*.

Een goed mariadistel supplement bevat het extract. Supplementen met extracten zijn effectiever dan een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat. Bekjk hieronder ons assortiment van mariadistel.


Waar zijn mariadistel supplementen goed voor?

Mariadistel supplementen worden meestal gebruikt vanwege de ondersteunende werking van de lever. Maar dit kruid doet meer. De volgende gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating:

  • Mariadistel draagt bij aan de leverfunctie en ondersteunen de reinigende werking van de lever.
  • Mariadistel is een antioxidant.
  • Mariadistel ondersteunt het behoud van een normale spijsvertering.
  • Mariadistel draagt bij aan de normale weerstand tegen stress.
  • Mariadistel draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.
  • Mariadistel heeft een gunstige werking op het hart.

De plant

Mariadistel dankt zijn naam aan de verwijzing naar de Heilige Maagd Maria. Volgens een legende zouden de witte strepen op het blad veroorzaakt zijn door haar melk dat op de distel zou zijn gevallen.

Mariadistel werd vroeger veelal als groente gebruikt. De bladeren van de plant werden verwerkt in sla, de wortelen werden gekookt en de bloemkoppen werden gebruikt als een soort artisjok. Als medicijn werd mariadistel gebruikt voor obstructies in de lever.

Oorspronkelijk komt mariadistel uit Zuid-Europa. Je vindt de plant vooral op zonnige plekken langs de kust. Mariadistel heeft een stekelig blad met duidelijke witte nerven.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten