Mariadistel

Mariadistel (Silybum marianum) staat vooral bekend om zijn positieve invloed op de leverfunctie. Voor de meeste kruidensupplementen worden de zaden gebruikt. De vruchtwand bevat flavonoïden, fenolderivaten en flavonolignanen (Silymarine).

Een goed mariadistel supplement bevat het extract. Deze supplementen zijn effectiever dan een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat. Bekjk hieronder ons assortiment van mariadistel.


De plant

Mariadistel dankt zijn naam aan de verwijzing naar de Heilige Maagd Maria. Volgens een legende zouden de witte strepen op het blad veroorzaakt zijn door haar melk dat op de distel zou zijn gevallen.

Mariadistel werd vroeger veelal als groente gebruikt. De bladeren van de plant werden verwerkt in sla, de wortelen werden gekookt en de bloemkoppen werden gebruikt als een soort artisjok. Als medicijn werd mariadistel gebruikt voor obstructies in de lever.

Oorspronkelijk komt mariadistel uit Zuid-Europa. Je vindt de plant vooral op zonnige plekken langs de kust. Mariadistel heeft een stekelig blad met duidelijke witte nerven.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten