Boswellia

Boswellia is een boompje waaruit wierook gewonnen wordt. Het wordt daarom ook wel de wierookboom genoemd. Het wierrookextract wordt al duizenden jaren gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Tegenwoordig wordt boswellia vooral gebruikt omdat het goed is voor soepele gewrichten, gezond kraakbeen, het ondersteunt de luchtwegen en het draagt bij aan het normaal functioneren van het maag-darmkanaal.

In ons assortiment vind je de Boswellia supplementen van Vitals, VitOrtho en Biotics. Drie gerenommeerde merken met uitsluitend hoogwaardige producten.

Werking van boswellia

De boswelliazuren zijn de belangrijkste stoffen in boswellia. Het acetyl-11-keto-β-boswelliazuur, ook wel AKBA, wordt gezien als het belangrijkste zuur. Boswellia vermindert de aanmaak van leukotriënen. Deze vetachtige stoffen spelen een rol in de gezondheid van je gewrichten, luchtwegen en bloedvaten. Je lichaam heeft ze wel nodig, maar slechts in kleinere hoeveelheden. Door het helpen behouden van normale niveaus draagt boswellia bij aan een gezond kraakbeen en ondersteunt het de normale functie van de gewrichten.

Gebruik van boswellia

Het is raadzaam om boswellia in te nemen bij een maaltijd die vetten bevat. Boswellia wordt zo beter opgenomen door je lichaam. Je kan het ook innemen met een beetje olie (of met een visolie supplement).

Hoe wordt boswellia gewonnen?

De Boswellia boom groeit voornamelijk in verschillende Arabische landen, delen van Afrika en in het noorden van India. Als de boom een leeftijd heeft bereikt van 4 jaar dan kan de schors worden ingesneden. De sneetjes in de schors produceren een papierachtige witte hars. Vervolgens kristaliseren de druppels tot goudbruine korrels. Deze korrels vormen de meest pure wierook die er bestaat. 

Meestgestelde vragen omtrent boswellia

Boswellia is goed voor soepele gewrichten en een gezond kraakbeen. Tevens ondersteunt het de luchtwegen en draagt het bij aan het normaal functioneren van het maag-darmkanaal.

Wanneer je besluit om een Boswellia supplement aan te schaffen dan kun je al snel resultaat boeken. Uit onderzoek is gebleken dat na 5 dagen al de eerste resultaten merkbaar kunnen zijn.

Boswellia is een klein boompje die groeit in delen van Afrika, India en enkele Arabische landen. De hars van deze boom verandert in goudbruine korrels. Deze korrels vormen de meest pure en zuivere wierook die er bestaat.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten