Boswellia

Boswellia is een boompje waaruit wierook gewonnen wordt. Het wordt daarom ook wel de wierookboom genoemd. Het wierrookextract wordt al duizenden jaren gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Tegenwoordig wordt boswellia vooral gebruikt omdat het goed is voor soepele gewrichten, gezond kraakbeen, het ondersteunt de luchtwegen en het draagt bij aan het normaal functioneren van het maag-darmkanaal.

In ons assortiment vind je de Boswellia supplementen van Vitals, VitOrtho en Biotics. Drie gerenommeerde merken met uitsluitend hoogwaardige producten.

Werking van boswellia

De boswelliazuren zijn de belangrijkste stoffen in boswellia. Het acetyl-11-keto-β-boswelliazuur, ook wel AKBA, wordt gezien als het belangrijkste zuur. Boswellia vermindert de aanmaak van leukotriënen. Deze vetachtige stoffen spelen een rol in de gezondheid van je gewrichten, luchtwegen en bloedvaten. Je lichaam heeft ze wel nodig, maar slechts in kleinere hoeveelheden. Door het helpen behouden van normale niveaus draagt boswellia bij aan een gezond kraakbeen en ondersteunt het de normale functie van de gewrichten.

Gebruik van boswellia

Het is raadzaam om boswellia in te nemen bij een maaltijd die vetten bevat. Boswellia wordt zo beter opgenomen door je lichaam. Je kan het ook innemen met een beetje olie (of met een visolie supplement).

Hoe wordt boswellia gewonnen?

De Boswellia boom groeit voornamelijk in verschillende Arabische landen, delen van Afrika en in het noorden van India. Als de boom een leeftijd heeft bereikt van 4 jaar dan kan de schors worden ingesneden. De sneetjes in de schors produceren een papierachtige witte hars. Vervolgens kristaliseren de druppels tot goudbruine korrels. Deze korrels vormen de meest pure wierook die er bestaat. 

Meestgestelde vragen omtrent boswellia

Boswellia is goed voor soepele gewrichten en een gezond kraakbeen. Tevens ondersteunt het de luchtwegen en draagt het bij aan het normaal functioneren van het maag-darmkanaal.

Wanneer je besluit om een Boswellia supplement aan te schaffen dan kun je al snel resultaat boeken. Uit onderzoek is gebleken dat na 5 dagen al de eerste resultaten merkbaar kunnen zijn.

Boswellia is een klein boompje die groeit in delen van Afrika, India en enkele Arabische landen. De hars van deze boom verandert in goudbruine korrels. Deze korrels vormen de meest pure en zuivere wierook die er bestaat.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten