Lipoedeem

Lipoedeem staat ook bekend als pijnlijk vetsyndroom.  Het betekent letterlijk vet- en vochtophopingen (oedeem). Het is een chronische aandoening en vaak pas zichtbaar aan het einde van de puberteit. Lipoedeem brengt klachten met zich mee. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Pijn: Een pijnlijk en gezwollen gevoel op de lipoedeem plekken.
 • Koud gevoel: Voornamelijk bij de onderbenen, enkels en voeten.
 • Vermoeidheid: Met name aan het einde van de dag treedt er vermoeidheid op. Dit maakt lichamelijke inspanning lastig. Op warme dagen kun je hier meer last van hebben.
 • Zwellingen: Na lang zitten of staan kunnen voeten gaan zwellen.
 • Bloeduitstortingen: Door een verhoogde kwetsbaarheid van de haarvaatjes in het vetweefsel.

Wij kunnen je helpen de klachten te verminderen met onze lipoedeem behandeling.

Lipoedeem behandeling

Lipoedeem is een chronische aandoening en is helaas niet volledig te genezen. Wel kunnen we de klachten verminderen door de lipoedeem onder controle te krijgen.  Dit doen wij met behulp van de LymphoMed. De LymphoMed bevordert onder andere de afvoer van de lymfe en zo voorkom je extra vochtvorming. De gehele behandeling duurt ongeveer 10 weken. In deze weken kom je 1 á 2 keer per week bij ons langs en onderga je een 45 minuten durende behandeling.

We starten de lipoedeem behandeling met een lymfedrainage. Door de lymfedrainage worden de lymfevaten geopend en hierdoor kunnen de afvalstoffen en kan het vocht beter het lichaam verlaten. Het is belangrijk om de lymfedrainage behandeling intensief te volgen.  We adviseren in het begin om 2 keer per week deze behandeling te ondergaan. Gemiddeld genomen onderga je 3 á 4 weken lang, 2 keer per week, een lymfedrainage. Dit is afhankelijk van de lymfeblokkades.

Wanneer je de lymfedrainage behandelingen hebt afgerond starten we echt met de lipoedeem behandeling. Je lymfevaten zijn nu open en de afvalstoffen en het vocht worden nu goedafgevoerd. De lipoedeem behandeling lijkt op de lymfedrainage. De behandeling is echter wat intensiever en wordt ook uitgevoerd door het LympoMed apparaat. Afhankelijk van de ernst van de lipoedeem adviseren wij 1 á 2 keer per week de behandeling. Dit gedurende 3 á 4 weken.

Na de intensieve lipoedeem behandeling bouwen we het geleidelijk in 3 weken af. In deze  weken onderga je weer de lipoedeem behandeling, maar volstaat één keer per week.

Resultaat na de behandeling

Wij behalen goede resultaten met onze lipoedeem behandeling. Hoewel lipoedeem niet volledig te genezen is, kunnen klachten wel aanzienlijk verminderd worden. Na de behandeling:

 • Lipoedeem onder controle
 • Minder pijnlijke en gevoelige huid
 • Meer beweeglijkheid
 • Minder zwaar gevoel
 • Minder vermoeid
 • Minder koude handen en voeten
 • Huid gladder

Onderhoud na de behandeling

Om je lipoedeem onder controle te houden is onderhoud erg belangrijk. Meestal volstaat 1 keer per maand. Wanneer je merkt dat je toch meer last krijgt kunnen we de behandeling tijdelijk intensiveren.  Ook is het belangrijk om gezond(er) te leven. Voldoende beweging en een gezond dieet zorgen ervoor dat je weinig last ervaart. De therapeut geeft je adviezen mee.

De lipoedeem behandeling samengevat:

 • Start met een lymfedrainage, 3 á 4 weken lang ( 2 x per week)
 • Lipoedeem behandeling, 3 á 4 weken lang (1 á 2 x per week)
 • Afbouwfase, 3 weken (1 keer per week)
 • Onderhoud (ongeveer 1 keer per maand)

Kosten van de lipoedeem behandeling

De ernst van de lipoedeem bepaald het aantal behandelingen. We kunnen daarom geen vaste prijs hangen aan de totale behandeling. Gemiddeld genomen zijn er 15 tot 18 sessies nodig om de lipoedeem onder controle te krijgen. Een sessie kost €47,50 en kan (deels) vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Bij afname van meerdere sessies komen we je wel tegemoet:

 • Per sessie: €47,50
 • 5 sessies: €230,00 (€46,00 per sessie)
 • 10 sessies: € 440,00 (€44,00 per sessie)

Afspraak maken of meer informatie

Wil je meer informatie over de lipoedeem behandeling of wil je alvast een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0541-294885, vul het contactformulier in of neem contact met ons op via de chat (rechtsonderin).

Hoe ontstaat lipoedeem

De oorzaak van lipoedeem is niet bekend. Wel lijken erfelijke factoren een rol te spelen. Vaak zien we dat in bepaalde families lipoedeem vaker voor komt. Hormonen kunnen ook een rol spelen. Bij periodes van hormonale veranderingen (puberteit, overgang of zwangerschap) kan lipoedeem naar voren komen.

Overgewicht, ongezond eten en weinig lichaamsbeweging hebben invloed op de klachten van lipoedeem. Wanneer je een gezonde levensstijl hanteert, ervaar je minder klachten.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten