Mucuna pruriens

Mucuna pruriens, ookwel fluweelboon genoemd, is lid van de botanische familie Papilonaceae/Fabaceae. Deze bonenplant groeit voonamelijk in Afrika en tropisch Azië. De plant is snelgroeiend en kan een hoogte bereiken van wel 18 meter. 

De mucuna pruriens bonen bevatten van nature levodopa (L-Dopa / L-dihydroxyphenylalanine). Dit is de voorloper van de lichaamseigen stof dopamine. Dopamine wordt door ons lichaam aangemaakt bij bepaalde handelingen. Het geeft je een 'belonings- en genotgevoel'.

Mucuna Pruriens assortiment


Mucuna poeder

Mucuna is ook verkrijgbaar als meel of bloem Deze mucuna poeder vind je in diverse natuurwinkels. Je kan de meel of bloem verwerken in verschillende recepten. 

Voor een gemakkelijk gebruik kun je kiezen voor een mucuna poeder die je kunt vermengen met een glas water. Een voorbeeld hiervan is DopaTropic van Biotics. Een mespuntje per dag is voldoende. Het advies is om het in te nemen tijdens het ontbijt of lunch. Dit vanwege een mogelijk slaapverstorende werking.

Daarnaast bieden wij in onze webshop de Mucuna capsules aan van Bonusan en VitOrtho. Bij slikproblemen is het mogelijk om de capsules te openen en zodoende kun je het als een poeder gebruiken.

Waar is mucuna pruriens goed voor?

Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van mucuna pruriens. De voorlopig toegestane claims, in afwachting van goedkeuring, zijn:

  • Het heeft een een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Ondersteunt de mannelijke vruchtbaarheid
  • Dagelijks gebruik van 100 mg ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
  • Mucuna pruriens zorgt voor een goede weerstand en is een anti-oxidant
  • Het beschermt tegen vrije radicalen
  • Mucuna pruriens helpt bij beschermen van gezonde weefsel en cellen

Veelgestelde vragen omtrent mucuna pruriens

Mucuna pruriens wordt al jaren veilig gebruikt door veel mensen over de hele wereld. Onderzoek heeft nog nooit laten zien dan het (advies) gebruik van mucuna pruriens onveilig is.

Mucuna moet je wat langer gebruiken voordat je resultaten gaat voelen. De eerste effecten treden op na zo'n 4-5 dagen.

Mucuna pruriens is over het algemeen een veilig product. Bij persoonlijke gevoeligheid kunnen er darmklachten ontstaan en in een enkel geval kan het hoofdhaar donkerder worden. Mucuna pruriens wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten