Waar is Pau d'Arco goed voor?

Er wordt momenteel nog veel onderzoek gedaan naar Pau d'Arco. Momenteel liggen de volgende gezondheidskenmerken ter goedkeuring bij het EFSA*:

  • Dagelijks gebruik van 1500mg Pau d'Arco verhoogt de weerstand tegen invloeden van buitenaf (EFSA 3597)
  • Voor een goede en gezonde nachtrust (EFSA 3599)
  • Voor een goede vochtbalans (EFSA 3602)
  • Bevordert de doorbloeding en is gunstig voor de bloeddruk (EFSA 3600)


Pau d'Arco boom

De Pau d'Arco boom is een enorme boom die wel 30 tot 40 meter hoog kan worden en een diameter kan hebben van wel 3 meter.

Hij groeit in de tropische regenwouden van Centraal- en Zuid-Amerika. De indianen in deze gebieden gebruikten de binnenbast van de boom. 

Pau darco


Werkzame stoffen in Pau d'Arco

De werkzame stoffen in Pau d'Arco (soms ook geschreven als poudarco). zijn: lapachol, lapachenole, xyloïdine, alpha lapachone, beta lapchone, tabebuïne, bioflavonoiden (quercitine) en methylanthrachinonen.

De boom staat bekend om zijn stevige en duurzame hout. Dat komt omdat het goed bestendig is tegen insectenvraat en schimmels. Dit komt door de aanwezigheid van quinonen. Misschien ken je quinonen ook wel van vitamine K en co-enzym Q10? In de bast van de Pau d'Arco boom zijn meer dan 20 quinonverbindingen gevonden. 

Lapachol maakt samen met beta-lapachol deel uit van de groep naftoquinonen. Dit is een zeldzame groep quinonen. Pau d'Arco bevat ook nog eens anthraquinonen. Het maakt Pau d'Arco bijzonder dat het beide groepen quinonen bevat. Deze synergie is belangrijk bij de werking van Pau d'Arco.

Er wordt momenteel nog veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van Pau d'Arco. 

Pau d’Arco bijwerkingen

Over het algemeen heeft Pau d'Arco weinig tot geen bijwerkingen. En al helemaal zeldzaam bij lagere doseringen die je gebruikt bij een Pau d'Arco thee. Het is namelijk toxisch voor gemuteerde cellen, bacteriën, virussen, parasieten en andere micro-organismen. Bijwerkingen (misselijkheid) treden eigenlijk alleen op bij pure lapachol in zeer hoge doseringen. Deze doseringen worden zelfs bij intensief gebruik van het extract niet bereikt.


Veelgestelde vragen over Pau d’Arco

Pau d'Arco, ook bekend als Taheebo of Lapacho, is een kruid dat afkomstig is van de binnenbast van verschillende bomen die voornamelijk in Zuid-Amerika groeien. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten