Lapacho en Pau d’Arco: een krachtige natuurlijke remedie

Lapacho en Pau d’Arco zijn kruiden die al eeuwenlang worden gebruikt voor medicinale doeleinden. Beide kruiden worden gewonnen uit de bast van de boom en hebben een scala aan geneeskrachtige eigenschappen. In deze blog zullen we meer leren over Lapacho en Pau d’Arco, hun geneeskrachtige eigenschappen en hoe lang je ze veilig kunt gebruiken.

De geneeskrachtige eigenschappen van Lapacho en Pau d’Arco

Lapacho en Pau d’Arco worden vaak gebruikt vanwege hun antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen. Ze worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals infecties, ontstekingen, allergieën en kanker. Beide kruiden worden ook gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, het lichaam te ontgiften en om de bloedsomloop te verbeteren.

Hoelang mag je Lapacho en Pau d’Arco gebruiken?

Hoewel Lapacho en Pau d’Arco over het algemeen als veilig worden beschouwd, is het belangrijk om ze niet te lang te gebruiken. Lapacho mag niet langer dan zes weken worden ingenomen, terwijl Pau d’Arco maximaal drie weken mag worden gebruikt. Langdurig gebruik van deze kruiden kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, braken en diarree.

Waar kun je Lapacho en Pau d’Arco kopen?

Lapacho en Pau d’Arco zijn tegenwoordig in veel reformwinkels, drogisterijen en online winkels verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier om de kwaliteit en de juiste dosering te waarborgen. Kies voor een erkende winkel die beschikt over keurmerken en controleer de ingrediënten op de verpakking om er zeker van te zijn dat je de juiste variant koopt.

Twijfel?

Als je twijfelt over het gebruik van Lapacho en Pau d’Arco, kun je altijd contact opnemen met een specialist of arts voor meer informatie. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en veilig gebruikt maakt van deze geneeskrachtige kruiden.

Kortom, Lapacho en Pau d’Arco worden al lange tijd gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Ze worden vaak ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en bij de bestrijding van ontstekingen. Hoewel de kruiden over het algemeen veilig zijn voor gebruik, is het belangrijk om de juiste dosering te hanteren en niet te lang door te gebruiken. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan een specialist of arts.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Pau d’Arco, kun je dit supplement kopen bij Orthokliniek. Onze Pau d’Arco capsules zijn van hoge kwaliteit en bevatten een geconcentreerd extract van de binnenbast van de boom. Op onze websites vind je meer informatie over Pau d’Arco en hoe het kan bijdragen aan een goede gezondheid. Bestel nu en profiteer van onze snelle en betrouwbare levering!

Bekijk Pau d'arco producten

NOW Pau d'Arco


Dosering Lapacho en Pau d'Arco

Leeftijdsgroep

Lapacho dosering

Pau d’Arco dosering

0-3 jaar

Niet aanbevolen

Niet aanbevolen

4-8 jaar

10-20 druppels per dag

50-100 mg per dag

9-13 jaar

20-30 druppels per dag

100-150 mg per dag

14-18 jaar

30-40 druppels per dag

150-200 mg per dag

19-50 jaar

40-60 druppels per dag

200-300 mg per dag

51 jaar en ouder

30-50 druppels per dag

150-250 mg per dag

Bron:

Let op: deze doseringen zijn slechts indicaties en kunnen variëren afhankelijk van je gezondheid en medicijngebruik.


Veelgestelde vragen 

Lapacho. ook bekend als Pau d’Arco, is afkomstig van de binnenbast van de Tabebuia avellanedae boom die voornamelijk groeit in Midden- en Zuid-Amerika. Het bevat talrijke bioactieve verbindingen, waaronder naphthoquinones en flavonoïden, die antioxidante, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Lapacho wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, het lichaam te ontgiften en om ontstekingen te verminderen.

Pau d’Arco ook bekend als taheebo, is afkomstig van de binnenbast van de Tabebuia impetiginosa boom, die voornamelijk groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van Zuid-Amerika voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder infecties, tumoren en spijsverteringsproblemen. Pau d’Arco bevat verschillende actieve bestanddelen, waaronder lapachol, die antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen hebben.


Producten