De voordelen van knoflookcapsules

Knoflook wordt al eeuwen gebruikt. De Egyptenaren en Romeinen geloofden al in de goede eigenschappen van dit bolgewas. Ze gebruikten ze niet alleen in hun voeding maar ook in geneesmiddelen. We nemen knoflookcapsules in deze blog eens onder de loep.

Knoflook gebruiken de meeste mensen alleen in de keuken. Het is een echte smaakmaker. In Noord-Europa is het gebruik beperkt. Topgebruikers zijn landen als China, Noord-Korea, Mexico, Mongolië, Spanje en Italië. Knoflook is voedzaam en het zorgt voor een unieke smaak in vele verschillende gerechten. Knoflook heeft een scherpe geur. 

Knoflookcapsules

Een goed alternatief voor het gebruik van knoflook zijn knoflooksupplementen. Die bevatten als voornaamste ingrediënt allicine, een antioxidant (zie verder). Bij het bereiden van knoflook gaan de voordelen van allicine nogal eens verloren. Bij knoflookcapsules is dit niet het geval.

Belangrijk voor de inname van een knoflookextract is dat dat geur- en smaakloos is. Je kunt dus profiteren van alle goede eigenschappen van knoflook zonder wakker te hoeven liggen van de vervelende eigenschappen. Met andere woorden: je hoeft niet meer bang te zijn voor een stinkende adem of vieze zweetlucht.

In onze webshop vind je knoflook tabletten, knoflook capsules en knoflook softgels. Aan NTM Immunocare van Nutramin, een speciaal ontwikkelde multivitamine ter ondersteuning van het immuunsysteem, is een uniek kruidenmengsel toegevoegd met onder andere knoflook.

Wat is knoflook?

Knoflook, oftewel allium sativum, is een bolgewas net zoals de ui en bieslook. Een bol knoflook bevat weinig calorieën: 64 en zo’n 10 gram koolhydraten. Verder zitten er mangaan (23% van de ADH), vitamine B6 (17% van de ADH), vitamine C, selenium en vezels in. En daarnaast nog calcium, koper, kalium, fosfor, ijzer en vitamine B1. Zo’n gezond bolletje mag dan ook zeker niet ontbreken in een gezond voedingspatroon.

Mangaan is goed voor de botaanmaak en het behoud van sterke botten, bevordert de energiestofwisseling en is een antioxidant (helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht). Vitamine B6 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen, is een goede energievoorziening in de spieren, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt bij aan het functioneren van het geheugen en helpt bij vermoeidheid. Vitamine C is onder andere belangrijk voor de bloedvaten, draagt bij aan een sterk gebit, verhoogt de ijzeropname en zorgt mede voor een goede weerstand.

knoflook

Zwavelverbindingen

Knoflook zit niet alleen vol vitamines en mineralen maar ook zwavelverbindingen zijn rijk vertegenwoordigd in dit knolgewas. De belangrijkste is alliine, die ook verantwoordelijk is voor de scherpe geur. Alliine wordt door het lichaam omgezet in allicine en die weer in honderd werkzame metabolieten. De bekendste zijn S-allylcysteïne (SAC) en S-allyl mercaptocysteïne (SMAC). Door witte knoflook te laten fermenteren ontstaan hogere concentraties van deze metabolieten. Door de fermentatie wordt witte knoflook zwart. Zwarte knoflook bevat een hoog gehalte aan antioxidanten en veel aminozuren. De scherpe geur en smaak van verse knoflook, die niet iedereen kan niet appreciëren, verdwijnen bij gefermenteerde knoflook.

Gebruik

De knoflook wordt na het oogsten gedroogd. Een knoflook bestaat uit teentjes. Dat zijn er gemiddeld zo’n tien. Je moet de knoflookteentje pellen en daarna kun je ze hakken of persen. Rauw eten levert echter de meeste voedingswaarde op. Tegen een knoflookadem kun je een appel eten, melk drinken of peterselie nuttigen. Knoflook bewaar je op een donkere, droge plaats maar niet in de koelkast. Een knoflookbol is een half jaar houdbaar.

Gerechten krijgen extra smaak door het gebruik van knoflook. Knoflook wordt onder andere gebruikt in vlees- en visgerechten, soepen,  dressings, eiergerechten en salades. Het gebruik is natuurlijk nog veelzijdiger. Knoflook gaat alleen niet goed samen met zoete producten. Met het verhitten en bereiden van knoflook gaan helaas wel veel  voedingsstoffen verloren. Bak knoflook ook niet te lang want dan wordt de smaak bitter. Je kunt er ook thee van maken. Kook water met enkele teentjes knoflook. Nadat het heeft gekookt, voeg je citroensap en honing toe. 

knoflook recept

Waar?

Knoflook groeit in een mediterraan klimaat. Maar ook in Nederland wordt knoflook geproduceerd. Je kan zelf ook knoflook kweken. Het is echt niet moeilijk. Gebruik wel knoflook die je heb gekocht bij een reformwinkel of een goed tuincentrum. Wat je vervolgens nodig hebt, is waterdoorlatende grond en veel zon. Knoflook is een plant uit de familie van de ui en groeit dus ook onder de grond. Bollen die in de herfst zijn gepoot, kunnen in de zomer worden geoogst als een groot deel van het loof dor is geworden. Daarna laat je de bollen drogen. Na twee weken zijn ze klaar voor gebruik.

Andere toepassingen

Knoflook wordt niet alleen gebruikt in supplementen maar ook in haarverzorgingsproducten. Zo kun je shampoo, conditioner en serum kopen met knoflook. Het wordt vooral gebruikt door vrouwen en mannen die last hebben van haaruitval. In knoflook zit onder andere zink en selenium en dat is goed voor je haren.

Leg eens een gepeld teentje knoflook in je toilet. Dit werkt uitstekend tegen bacteriën en schimmels. Ook daarvoor zorgt het stofje allicine. Gewoon twee keer per week ’s nachts in de wc-pot laten liggen en de volgende morgen doorspoelen voor een schoon toilet. 


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten