Monnikspeper

Monnikspeper, ook wel Vitex Agnus Castus of kuisboom genoemd, is een plant dat afkomstig is uit het Middellands Zeegebied. 

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dit kruid goed is voor:

  • Ondersteuning van een normale menstruatie*
  • Ondersteuning bij het overgangsproces*
  • Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding*
  • Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress*


Wat is monnikspeper?

Monnikspeper komt voor in het Middellands Zeegebied, Noord Amerika en Centraal Azië. Het wordt ook wel Vitex Agnus Castus of kuisboom genoemd. De naam en het kruid komt al uit de middeleeuwen. Monniken kweekten het namelijk in hun kloostertuinen. Het kruid zou de monniken helpen om zich aan hun kuisheidsbelofte (daarom ook kuisboom) te houden.

Inmiddels wordt het kruid vooral gebruik door vrouwen. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het helpt bij ongemakken rondom de menstruatie en het wordt gebruikt als supplementen tijdens de overgang.

Waar is monnikspeper goed voor?

Hormonen spelen een belangrijke rol in het leven van vrouwen. Helaas gaat dit nog al eens gepaard met ongemakken. Monnikspeper wordt vooral gebruik bij menstruatie- en overgangsklachten. Het biedt ondersteuning bij een normale menstruatie en bij het overgangsproces.

Monnikspeper draagt ook bij aan de normale weerstand tegen stress en draagt bij aan een normale hormoonhuishouding*.

Werkzame stoffen 

Vitex Agnus Castus is afkomstig van de bessen van de monnikspeper. In de bessen zitten verschillende flavonoïden, etherische oliën en iridoïdglycosiden (agnuside en aucubine). Agnuside en aucubine zijn de belangrijkste werkzame stoffen. Deze stoffen hebben verschillende therapeutische effecten op het hormonale gestel van de vrouw. Monnikspeper is daarom geschikt bij ongemakken rondom de menstruatie* en geschikt voor gebruik bij overgangsverschijnselen*.

Gestandaardiseerde monnikspeper

De echte werkzame stoffen in een kruid kan per producent of seizoen verschillen. Het is daarom belangrijk dat kruiden gestandaardiseerd zijn. Voor Monnikspeper geldt dat de agnuside en aucubine gestandaardiseerd moeten zijn. Dit houdt in dat er een gegarandeerde hoeveelheid van de werkzame stoffen in het kruid aanwezig is.

Voor een goed effect moet de agnuside gestandaardiseerd zijn op 0,5% en aucubine op 0,6%. De voedingssupplementen uit ons assortiment zijn minimaal gestandaardiseerd op de genoemde hoeveelheid.

Hoe snel werkt Monnikspeper

Monnikspeper heeft even de tijd nodig. Onderzoek laat zien dat je het effect na ongeveer 3 maanden kunt gaan merken.

Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

  • Draagt bij aan de normale hormoonhuishouding
  • Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress 
  • Ondersteunt een normale menstruatie
  • Ondersteunt het overgangsproces


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten