Visolie gezond | Vanwege EPA en DHA

De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren om elke week vis te eten. Bij voorkeur vette vis want deze bevat meer gunstige vetzuren. Dit adviseren ze omdat vis gezond is. Eet je geen of te weinig vis? Dan zijn visolie capsules een goed alternatief.

Waarom is visolie gezond?

Vis bevat de visvetzuren eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur, ook wel EPA en DHA genoemd. De Gezondheidsraad adviseert om dagelijks 200 milligram van deze vetzuren binnen te krijgen. Eens per week een portie vette vis is voldoende om aan deze hoeveelheid te komen (tenzij anders aanbevolen). Echter uit onderzoek is gebleken dat nog geen 20% van de Nederlanders deze hoeveelheid binnenkrijgt. Voor de grootste groep geldt dan ook dat een visolie supplement aan te bevelen is.

In ons assortiment vind je de beste visolie supplementen. We hebben ze geselecteerd op de hoeveelheid EPA en DHA, opneembaarheid, keurmerken en zuivering van dioxines en andere zware metalen.

Welke vissoorten zijn het gezondst?

In vette vis zitten meer gunstige vetzuren dan in gewone vissoorten. Geschikte vette vissoorten zijn onder andere zalm, makreel, sardines en haring. Het maakt niet zo zeer uit of het verse vis of vis uit de diepvries of blik is. Onze voorkeur gaat altijd uit naar verse producten. Alleen al door eventuele toevoeging van conserveringsmiddelen. Qua visvetzuren maakt het echter niet uit.

Visolie supplementen zijn gezonde vervangers

Ons lichaam kan de Omega 3 vetzuren niet zelf aanmaken. Deze krijgen we alleen binnen via onze voeding. Je vindt deze vetzuren ook in krillolie, groenlipmossel en levertraan capsules. Voor diegene die te weinig vis eet, is een Omega 3 visolie supplement aan te bevelen.

Waar is visolie goed voor?

Op de pagina 'Waar is visolie goed voor?' gaan we dieper in op de gezondheidsvoordelen. Kort samengevat is visolie gezond voor:

  • Goed voor het hart
  • Instandhouding van een normale bloeddruk
  • Ondersteunt de conditie van de ogen
  • Goed voor de hersenen
  • Goed voor de instandhouding van normale triglyceriden gehalten van het bloed


Visolie producten