Waar is visolie goed voor?

Visolie bevat de omega 3 vetzuren DHA en EPA en die zijn goed voor ons. DHA staat voor docosahexaeenzuur en EPA staat voor eicosapentaeenzuur. Samen met ALA (alfa-linoleenzuur) zijn het de bekendste omega 3 vetzuren. Je krijgt DHA en EPA alleen binnen via je voeding. Je lichaam maakt deze vetzuren niet of niet voldoende zelf aan.

EPA en DHA vind je voornamelijk in vis, schelp- en schaaldieren. Vooral vette vis zoals makreel, zalm en sardientjes bevatten goede hoeveelheden EPA en DHA. Maar, als je geen visliefhebber bent of gewoon nooit vis eet, kunnen visolie tabletten je de uitkomst bieden. Voor vegetariërs en veganisten is een suppletie zeker aan te bevelen. Voor deze groep zijn er plantaardige Omega 3 capsules.

Welk visolie supplement is goed?

Zoals je al hebt kunnen lezen, kunnen de gezondheidsvoordelen alleen behaald worden bij een behaalde inname van het docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur(EPA). Het is daarom ook belangrijk om te kiezen voor goede visolie supplementen. Ons assortiment bestaat alleen uit de beste visolie. Veel van deze tabletten zijn ook nog eens aangevuld met vitaminen en mineralen. Bij het kiezen van de door ons aangeboden producten houden we rekening met de kwaliteit van de visolie, de zuiverheid en de manier waarom de vis gevangen wordt (duurzaamheid).

Voor extra omega 3 vetzuren DHA en EPA kun je ook kiezen voor een krillolie supplement. De vetzuren uit krillolie zijn afkomstig van een garnaalachtig diertje die zich zelf voedt met plankton en algen.

De gezondheidsvoordelen van visolie

Visolie en de daarbij behorende omega 3 vetzuren DHA en EPA brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Deze gezondheidsvoordelen kunnen behaald worden bij een bepaalde innamehoeveelheid. Visolie is gezond en onder andere goed voor:

Goed voor het hart

Visolie is goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

Instandhouding van een normale bloeddruk

Een visolie supplement kan ook gebruikt worden voor de instandhouding van een normale bloeddruk. Dit effect wordt behaald bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA.

Ondersteunt de conditie van de ogen

Visolie is ook goed voor ons gezichtsvermogen mits een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Goed voor de hersenen

DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie. De inname van DHA door een zwangere draagt ook bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Let op: Niet alle visolie tabletten zijn geschikt voor zwangere vrouwen.

DHA is goed voor de instandhouding van normale triglyceriden gehalten van het bloed

Een verhoging van het triglyceriden gehalten treedt op na elke maaltijd. Normaal gesproken daalt het gehalte in het bloed weer snel. Een verhoogd triglyceridengehalte kan zorgen voor het ontstaan van slagaderverkalking.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, die wetenschappelijk bewezen zijn, waarom visolie goed voor je is. Echter beweren veel wetenschappers dat visolie nog tal van andere gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Echter is dit nog niet voldoende bewezen en daarom mogen we het, in verband met de Europese regelgeving, nog niet plaatsen op onze website.


Waarom moeten we visolie capsules slikken?

Over het algemeen eten wij veel te weinig vis waardoor we te weinig visvetzuren binnen krijgen. De Gezondheidsraad adviseert ons een inname van 200 mg visvetzuren per dag (EPA en DHA). Dit kun je al bereiken door elke week een portie vette vis te eten. Maar wees eens eerlijk! Eet jij dit elke week? Uit onderzoek is gebleken dan de gemiddelde Nederlander ongeveer 70 gram vis eet per week. Dit komt neer op 1 portie per 2 weken. Dit is helaas te weinig en jammer nu je weet hoe goed visolie wel niet is. 

De één is gek op vis en de ander houdt er helemaal niet van. Maar hoe je het ook went of keert: visolie is goed voor je. Eet je geen of veel te weinig vis dan zijn visolie capsules zeker aan te bevelen. Jij wilt toch ook profiteren van de gezondheidsvoordelen?

Ben je op zoek naar een goed visolie supplement? Bekijk dan onze Top 5 beste visolie.