Wat zijn de beste cranberry tabletten?

Cranberry tabletten

Cranberry pillen of tabletten zijn een goed alternatief voor cranberry sap. Veel mensen gebruiken cranberry sap vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. Het nadeel is echter dat het sap vaak erg bitter is. Dat maakt het drinken onaangenaam.

Er zijn sappen die daarom extra gezoet of verdund worden met water. Hierdoor is de smaak dragelijker, maar wordt het wel minder effectief. Cranberry tabletten zijn daarom een goed alternatief.

Hoe zat het ook alweer?

Cranberry’s worden al een lange tijd toegepast. Ze zijn lang houdbaar en hebben een hoge nutritionele waarde. Dat waren ook de redenen voor zeemannen om ze mee te nemen op lange zeereizen. Tegenwoordig worden ze door therapeuten en gezondheidsprofessionals vooral ingezet vanwege de hoge gehalte aan PACs.

De lange zeereizen hebben er ook voor gezorgd dat de cranberry struik in Nederland is gaan groeien. In 1845 is er namelijk een vat met bessen aangespoeld op Terschelling. In eerste instantie dacht een jutter dat het ging om een vat met wijn. Nadat de jutter het vat openen viel de inhoud tegen en liet hij het achter. Hierdoor kon de struik groeien en kreeg het letterlijk voet aan wal.