Fluweelboon

FluweelboonDe Fluweelboon wordt ook wel Mucuna Pruriens genoemd en heeft een lange traditie in de Ayurvedische geneeskunde. 

Mucuna is de rijkste bron van L-Dopa. Die is de voorloperstof van dopamine. De stof dopamine wordt door ons lichaam aangemaakt en geeft je het belonings- en genotsgevoel. 

De peul van de Mucuna Pruriens

De Mucuna Pruriens is een bonenplant die wel 18 meter hoog kan worden. Deze plant groeit voornamelijk in Afrika maar ook in sommige delen van Azië.  Aan de plant groeien peulen die bedekt zijn met duizenden kleine haartjes. Sommige peulen zijn bedekt met fluwelen donshaartjes. Vandaar ook de naam fluweelboon. Deze haartjes kunnen pijn en jeuk veroorzaken wanneer je ze aanraakt. Je moet er dus wat voor over hebben om tot de peul te komen.

Gelukkig hoeven we zelf niet meer op jacht om aan de fluweelboon te komen. Ze worden tegenwoordig op grote schaal gekweekt en verwerkt in capsules en fijngemalen poeders.

In de fluweelboon zit levodopa. Dit is de voorloper van de stof dopamine. Dopamine kennen we vooral als een genotsgevoel die ons lichaam vrijmaakt bij bepaalde handelingen. Bij sporten wordt bijvoorbeeld ook dopamine aangemaakt.

De opkomst van de fluweelboon

Steeds vaker zien we dat bepaalde kruiden worden toegepast ter verbetering van de gezondheid of juist tegen het tegengaan van bepaalde klachten. Andere voorbeelden van opkomende kruiden zijn Pau d’Arco en Rhodiola Rosea.

Het nadeel van veel kruiden is dat ze nog niet volledig onderzocht zijn. Hierdoor mogen wij niet vermelden waar bijvoorbeeld fluweelboon goed voor is. De European Food Safety Authority (EFSA) heeft voor de fluweelboon een aantal voorlopig toegestane claims.

Mucuna Pruriens heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, zorgt voor een goede weerstand, is een anti-oxidant, beschermt tegen vrije radicalen en helpt bij het beschermen van gezond weefsel en cellen (alle EFSA-ID 4077). Daarnaast ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel bij dagelijks gebruik van 100 mg Mucuna Pruriens (EFSA-ID 2605).

Claims in afwachting van Euopese toelating:

  • Mucuna pruriens draagt bij aan het functioneren van het geheugen 
  • Mucuna pruriens is een anti-oxidant, ondersteunt het immuunsysteem en is goed voor het energieniveau
  • Mucuna pruriens draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel
  • Mucuna pruriens ondersteunt de vrouwelijke functie en draagt bij aan een normale menstruatie
  • Mucuna pruriens ondersteunt spieropbouw en spierkracht
  • Mucuna pruriens draagt bij aan de mannelijke potentie en is goed voor het libido

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten