Kenmerken van een Aloë Vera gel

Aloë Vera gels worden al honderden jaren gebruik in de natuurlijke huidverzorging. Een Aloë Vera gel heeft verschillende geneeskrachtige eigenschappen die goed zijn voor de huid. De meeste gels werken vocht inbrengend, verkoelend en verzachtend en zijn geschikt voor een gevoelige huid.

Zo wordt de Aloë Vera gel van Aurea gebruikt bij een droge huid, dagelijkse lichaams- en gezichtverzorging, hand- en voetcreme, schrammen en scheuren, kleine brandwonden, zonnebrand, jeuk en insectenbeten.

De Cooling Gel van Chi ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en word gebruikt bij de verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten. Daarnaast ook bij zonnebrand, na het ontharen, bij een rode en gevoelige huid en andere plekken waar verkoeling gewenst is.

Aloë Vera gel tegen de processierups

Misschien ben je wel op deze pagina gekomen omdat je in aanraking bent gekomen met de haartjes van de processierups. De brandharen van deze rups veroorzaken onder andere jeuk, bultjes, uitslag en een branderig gevoel. Aloë Vera gel kan je een verkoelend effect bezorgen waardoor je minder last heb van de jeuk en het branderige gevoel.

De Aloë Vera plant

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit het Caribische gebied, Afrika en het Midden-Oosten. De plant heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord 'alloeh'. Dit betekend een bittere substantie. Net zoals Ashwagandha en Pau d'Arco is Aloë Vera een plant/kruid die al jaren gebruikt wordt en is overgewaaid uit andere delen van de wereld.

Als je een stuk blad af snijdt komt er een gelachtige substantie uit. Al snel begint de plant met het herstellen van het afgesneden stukje blad. Er wordt een rubberachtige laag gevormd. Dit effect heeft het sap ook op de huid van de mens. Er worden tegenwoordig verschillende Aloë Vera producten gemaakt van deze plant.

Aloë Vera gel uit de bladeren

Je kan zelf ook een Aloë Vera plant aanschaffen. Normaliter is deze plant gewend aan een woestijnklimaat. Hoewel dat hier lastig na te bootsen is, neemt de plant ook genoegen met een warm en zonnig plekje bij het raam. Zoals al beschreven kan de plant zichzelf genezen wanneer je er een blad af snijdt.

Bestellen van een Aloë Vera gel

Omdat wij Aloë Vera gel adviseren tijdens ons dieet, dit ter vervanging van de meeste vette cremes, hebben wij deze producten altijd voorradig. Wanneer je op werkdagen voor 15.00u je bestelling hebt geplaatst, heb je de producten een dag later al in huis.

Ben je op zoek naar een drinking gel. Dan adviseren wij de Aloë Vera Drinking Gel van Energetica Natura.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten