Afvallen met een dieet

Dieet en afvallen zijn twee woorden waarvan je hoopt dat de één het gevolg is van de ander. De meeste mensen die een dieet volgen doen dat namelijk omdat ze willen afvallen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende diëten en dat maakt het lastig om een juiste keuze te maken. Welk dieet past bij jouw?

Wil je afvallen dan is een goed dieet erg belangrijk. Afvallen heeft voor 80% met de juiste voeding en voor 20% met beweging te maken. Hieruit kunnen we dus concluderen dat voeding een erg belangrijke rol speelt. Je kan dus afvallen zonder te sporten maar het wordt lastiger om het alleen met sport te bereiken. Een combinatie geeft het beste resultaat.

Het BioHCG Original dieet

Wij werken al jarenlang succesvol met het BioHCG Original dieet. De standaard BioHCG Original kuur heeft 24 afvaldagen. Het is mogelijk om de kuur te verlengen of in te korten. Het dieet bevat alle benodigdheden om het succesvol thuis te volgen. Je ontvangt namelijk:BioHCG Dieet

 • Een zeer uitgebreid begeleidend boekwerk
 • Multivitamine tabletten
 • 24 BioHCG ampullen (voor elke dag één)
 • Pipetten om de vloeistof uit de ampul te halen
 • Handige draagtas

Hoe ziet het dieet eruit?

Elke dag start je met de vloeistof uit de ampul. Deze vloeistof weet het hongergevoel te onderdrukken en de vetverbranding te stimuleren. De BioHCG vloeistof in combinatie met het dieet maakt de afslankkuur zo succesvol.

Tijdens de kuur volg je een dieet, door vervanging van de hoofdmaaltijden ga je afvallen. Dit dieet wordt ook wel HCG dieet genoemd en is gebaseerd op gezonde voeding en het vermijden van vetten en koolhydraten. Het gehele dieet staat beschreven in het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Dit boekwerk ontvang je bij elke kuur.

De voorgeschreven adviezen bestaan overdag voornamelijk uit verschillende soorten groentes en fruit, soepjes, crackers met vleeswaren, omeletten, verschillende salades en andere lunchgerechten. Elke avond staat er een lekker diner op het menu. In het boekwerk staan maar liefst 24 verschillende gerechten. Bekijk onze BioHCG recepten maar eens. De pagina 'Wat is BioHCG Original' geeft je alle informatie over dit dieet.


Voedingsdeskundige

Hoewel alle informatie in het begeleidend boekwerk te vinden is, kunnen er natuurlijk altijd nog vragen of onduidelijkheden zijn. 

Wij staan altijd klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo werken we samen naar een maximaal resultaat.

Voedingsdeskundige_Marijke


Na het afvallen stabiliseren

Na de dieetfase volgt er een stabilisatiefase. Het stabiliseren is belangrijk om het jojo-effect te voorkomen. In deze fase voeren we geleidelijk het aantal calorieën per dag op. Zo kan je lichaam wennen aan het nieuwe gewicht. Daarom wordt het HCG dieet soms ook wel een calorieën dieet genoemd.

Na het stabiliseren moet je het weer zelf gaan doen. In het begeleidend boekwerk besteden wij hier nog wel extra aandacht aan. Als je bent afgevallen middels het dieet dan wil je natuurlijk ook dat deze kilo's eraf blijven.

Om je een eerlijk beeld van de kuur te kunnen geven, verzamelen wij reviews via Trustpilot. Dit is een onafhankelijke review website.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten


Het is een makkelijk te volgen dieet

Het dieet is makkelijk te volgen. Dit komt door het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Alle 24 afslankdagen zijn namelijk volledig uitgeschreven. Je ziet in één oogopslag hoe je ochtend, middag en avond eruit ziet. Elk recept bevat ook nog eens een handig boodschappenlijstje zodat je ook weet wat je er voor in huis moet halen.

We houden rekening met je huisgenoten. Je hoeft dus niet apart voor jezelf of voor anderen te koken. Ze kunnen gewoon mee eten. Ze mogen uiteraard wel iets meer. Bij sommige recepten staan extra tips voor tafelgenoten die de kuur niet volgen. Zo krijg je voor iedereen een volwaardige en lekkere maaltijd op tafel.

Koolhydraatarm dieet

Zoals eerder vermeld is het een koolhydraatarm dieet. Bepaalde koolhdyraten worden beperkt. Je kunt hier denken aan:

 • Rijst
 • Brood
 • Pastagerechten
 • Aardappels
 • Koeken etc.

Het is niet zo dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Het zou namelijk niet goed zijn om een bepaalde voedingsgroep helemaal te ontzien. In het boekwerk vind je overzichten met 'geadviseerde' en 'verboden' voeding.

Producten met veel koolhydraten

Door het volgen van dit koolhydraatarme dieet, gaat je lichaam de vetreserves aanspreken. Volgens de Europese wetgeving mogen wij helaas geen verwachtingen over het gemiddelde gewichtsverlies beschrijven. Dit mogen wij je wel persoonlijk toelichten. Wil jij weten hoeveel je kunt afvallen met dit dieet? Vraag het ons in de chat, per mail of neem telefonisch contact met ons op.

Een suikervrij dieet

Net zoals bij de koolhydraten is het ook niet mogelijk om 100% suikervrij te eten. Er zitten namelijk veel natuurlijke suikers in fruit, groentes en granen. Daarnaast heeft je lichaam ook suiker nodig om energie te krijgen.

Bij het BioHCG Original dieet worden geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermeden. Geraffineerde suikers zijn bijvoorbeeld:

 • Rietsuiker
 • Basterdsuiker
 • Het 'gewone' suiker
 • Dextrose etc.

Het is best lastig om een suikervrij dieet samen te stellen. De voedingsmiddelenindustrie stopt in heel veel producten onnodig veel suiker toe. Suiker is een relatief goedkope grondstof. Blijkbaar schaamt de voedingsmiddelenindustrie zich hier ook voor. Wist je dat deze industrie al meer dan 140 verschilllende benamingen voor suiker heeft bedacht?

Tijdens het dieet gaan we vooral verse gerechten koken. De kant en klare maaltijden, pakjes en zakjes gaan we volledig vermijden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je hierdoor gaat leren wat voeding met je doet. Je gaat leren voor welke producten je beter kan kiezen. Als jij deze omslag hebt gemaakt, dan ga jij je je hele leven hiervan profiteren. Vers koken is niet alleen beter, maar vaak ook nog eens veel lekkerder.

Voorbeeld uit het boekwerk

Vetarm dieet

Het BioHCG Original dieet is een vetarm dieet. Tijdens de afslankdagen worden de vetten zoveel mogelijk vermeden. Mede hierdoor gaat je lichaam je vetreserves aanspreken. Niet alle vetten worden vermeden. Je lichaam heeft bepaalde vetten nodig.

Er bestaan twee verschillende soorten vetten: verzadigd en onverzadigd. Verzadigd vet zit voornamelijk in snacks, volle melk, koken, gebak, maar ook in het vetrandje van bepaalde vleessoorten. Dit soort vet is niet goed voor je bloedvaten en verhoogt het LDL cholesterol. 

Onverzadigde vetten vind je onder andere in verschillende soorten vis, bepaalde margarines en noten. Deze vetten verlagen juist het LDL cholesterol.