Suikervrij dieet

Ben jij op zoek naar een suikervrij dieet? Wellicht kunnen wij je helpen. Bij ons BioHCG Original afslankprogramma beperken wij het gebruik van suikers. Het is niet mogelijk om 100% suikervrij te eten, maar daar komen we later in dit artikel op terug. 

Wil je meer weten? Lees dan verder.Suikervrije HCG Dieet

Hoe ziet dit suikervrije dieet er uit? 

We adviseren voornamelijk het gebruik van verse producten. De kant en klare producten en de bekende sauszakjes bevatten namelijk onnodig veel suikers. Dit is ongezond en kan leiden tot overgewicht.

Je ontvangt van ons altijd het receptenboek met daarbij een volledige uitleg over de afslankkuur. Omdat de voedingsindustrie het je al zo moeilijk maakt, hebben wij juist geprobeerd om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Het ontbijt, middageten, avondeten en de verschillende tussendoortjes staan er per dag in beschreven.


Voedingsdeskundige Marijke Lentferink

Tijdens het suikervrije BioHCG Original dieet volg je een op maat geschreven dieetschema. Het dieet is met zorg en kennis samengesteld om een maximaal resultaat te behalen. Zijn er tijdens het dieet vragen of onduidelijkheden; Wij staan altijd voor je klaar!

Wil je meer informatie? Bekijk dan de pagina 'Wat is BioHCG Original' of vraag het ons.


Het is niet mogelijk om 100% suikervrij te eten. In fruit, sommige groentes en granen zitten suikers en ons lichaam heeft suiker nodig om energie te krijgen. Tijdens dit dieet vermijden we voornamelijk de geraffineerde suikers. Het verschil tussen geraffineerde en natuurlijke suikers leggen we later in dit artikel uit.

Suiker en de voedingsmiddelenindustrie

De consumptie van suiker is de afgelopen jaren schrikbarend toegenomen. Suiker is relatief goedkoop en maakt veel producten net iets lekkerder. De voedingsindustrie maakt hier dan ook graag gebruik van. In de meeste, voornamelijk kant en klare producten, worden onnodig veel suikers toegevoegd.

Als je het maar weet, dan kun je er wat aan doen. Maar de voedingsindustrie maakt het ons ook niet makkelijk. Wist je dat er meer dan 140 verschillende benamingen voor suiker zijn? We geven je hieronder enkele voorbeelden.


Enkele voorbeelden van benamingen van suiker:

 • Dextrose
 • Rietsap
 • Fructose
 • Gula kelapa
 • Glucose
 • Fruitsuiker
 • Maltose
 • Poedersneeuw
 • Sucrose

Suiker


Suiker in relatie tot overgewicht

Eet je te veel suiker (glucose) dan kan je lichaam niet alles verbranden. Door een overschot aan glucose maakt je lichaam extra insuline aan. Hoge insulinewaardes zorgen voor het ongewenste lichaamsvet. Insuline wordt namelijk opgeslagen in je vetcellen.

Te veel suiker leidt niet alleen tot overgewicht, maar kan ook leiden tot:

 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Lage weerstand
 • Huidproblemen
 • Depressies etc.

Verschil tussen geraffineerde en natuurlijke suikers

Bij geraffineerde suiker worden alle vitamines en mineralen uit de suikerbiet gefilterd. Alleen het pure suiker blijft over. Dit heet raffineren. Het levert je lichaam snelle koolhydraten op (energie) maar geen nuttige voedingstoffen. Ze worden ook wel lege koolhydraten genoemd. Je lichaam heeft voor het afbreken van deze suikers wel vitaminen en mineralen nodig. Enkele voorbeelden van geraffineerde suikers zijn: kristalsuiker, poedersuiker en basterdsuiker.

Natuurlijke suikers bevatten wel vitamines en mineralen. Hierdoor kan je lichaam dit beter verwerken en verteren. Enkele voorbeelden van natuurlijke suikers zijn vers en gedroogd fruit, honing en dadels.

Let op: Doordat de hoofdmaaltijden worden vervangen door gezonde (suikervrije) voeding wordt er gewichtsverlies gerealiseerd. Wil je geen gewicht verliezen en alleen suikers uit je dagelijks leven vermijden, dan is dit dieet niet geschikt.

Het gemiddelde gewichtsverlies mogen wij helaas niet op onze website vermelden. Dit staat de Nederlandse (en ook de Europese) Wet niet toe. Dit mogen wij wel via de chat, telefonisch of per mail doen. Dus wil je hier meer over weten dan kun je ons contacteren via de reeds genoemde mogelijkheden.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten